Sökproblem på servrar i Leopard

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Växjö
  • 2009-04-23 09:55

Tills i förra veckan så har vi kört Tiger samt de äldre, vita iMacarna på jobbet. Nu när vi gått över till Leoparden samt nya iMacs så har vi problem med sökfunltionen. Det fungerar att söka på sin egna dator, men så fort man försöker söka på en server så händer det ingenting - ser inte ens ut som den startar sökningen. Klickar man in sig i en mapp på servern så ser det i alla fall ut som den söker, men den finneringet.

Jag jobbar på en tidning och detta är otroligt störande eftersom man dagligen söker efter gamla annonser, bilder osv på olika servrar.

Över lag så tar det några sekunder extra innan filerna visar sig om man klickar in sig i en mapp på en server. Därför känns det som att det har någonting med hur filerna/ikonerna visas i finder - att dom måste "laddas in" innan dom är sökbara. Man får först vänta på att filerna skall visas över huvud taget, sedan ser man hur ena filen efter andra "får färg". Ikonen består först bara av en grå ruta.

Samma gäller när man försöker söka i CD/DVD-skivor. Går man dock in i en mapp - låter alla filerna "få färg" så kan man söka upp filen.

Finns det något rutan någon stans man skall kryssa i/ur eller vad kan det här beror på?

  • Medlem
  • Växjö
  • 2009-09-02 08:47

Jag vill sparka liv i den här tråden igen då vi fortfarande har det här problemet.. Vi har testat externa sökprogram som "EasyFinde" men icke sa nicke. Det här ör så oerhört frustrerande - att manuellt behöva gå in i och leta efter det man skall ha - det tar galet mycket tid och är ett väldigt tråkigt moment...

Finns det ingen som har varit med om det här eller har en hum om vad det kan bero på?

1
Bevaka tråden