Excel 2007; markerade blad & otydlig bild

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Borås
  • 2009-04-21 12:18

Hej,

Jaghar två problem med Excel 2007 som jag skulle uppskatta hjälp med att lösa.

1) I den arbetsbok som jag arbetar ofta med har jag flera arbetsblad. När jag markerar flera blad visas de som vita, till skillnad från de som inte är markerade, vilka är ljusgrå... Problemet är att det är nästintill omöjligt att se skillnad på färgen på de som är markerade och de som inte är markerade. Detta gör att man lätt kan missa att man har flera blad markerade och därför göra ändringar i fler blad än tänkt.

Finns det något sätt att ändra färgen på markerade blad eller liknande?

2) Jag har lagt in en bild i sidfoten. Det är en logotyp som jag testat i både .ai och .jpg. Bilden är skarp och tydlig på skärmen och i förhandsvisa. Dock blir den oskarp, grumlig och lågupplöst vid utskrift, dessutom verkar det som att ligger emot en svagt grå bakgrund. Detta är konstigt tycker jag efter som bilden i sig är högupplöst och inte på en grå bakgrund...

Fel i skrivarinställningar? Har testat alla varianter som jag kan komma på. Någon inställning i Excel? Har letat utan resultat.

Tacksam för hjälp!

mvh

Senast redigerat 2009-04-21 12:49

Du menar Excel 2008 antar jag?.

1. Jag har inte hittat något sätt att öka kontrasten mellan tabbarna. Jag har aldrig vetat att man ens kunde välja och redigera i flera blad samtidigt, trots att jag använd Excel i många år. Tack för tipset!

Ett sätt om man är osäker huruvida man markerat flera tabbar är att navigera mellan blad med option+piltangent. Detta snabbkommando gör att man lämnar multimarkeringsläget. Man hoppar iofs ett blad till höger eller vänster men det går ju blixtsnabbt att hoppa tillbaks igen med motstående piltangent.

2) Vad händer om du sparar som PDF och sedan skriver ut? Blir det suddigt då med? Du kanske använder fel drivrutin till skrivaren.

  • Medlem
  • Borås
  • 2009-04-22 13:46

Tack för svar.

Ja, jag menar 2008

Pdf-utskrift ser likadan ut.

Det ska inte vara fel drivrutiner, installerade nyligen nya på samtliga datorer efter att vi switchat till mac på jobbet. Bildutskrift fungerar bra ifrån word där samma logotyp och bildfil är inlagd i sidhuvudet i brevmallen. Får kolla mer på drivrutinerna dock.

1
Bevaka tråden