Första OS X-botnetet

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Nu finns det slutligen bevis att OSX inte är malware-fritt. Ars Technica skriver om det finns skäl att tro att det första kända OS X-botnetet är aktivt och utför ddos-attacker.

Senast redigerat 2009-04-19 12:36
  • Medlem
  • Skellefteå
  • 2009-04-19 12:16
Ursprungligen av gabriel.fjellander:

Nu finns det slutligen bevis för att OSX inte är malware-fritt. Ars Technica skriver om att det första kända OS X-botnetet är aktivt och utför ddos-attacker.

Nej, det är inte bevisat. Inte ens de forskare som skrivit rapporten skriver att det finns bevis. De har sett tecken som tyder på att ett Macbaserat botnet kan existera. Därmed inte sagt något annat än det. Uppgifterna var kända redan i januari och den kod som analyserats ger inte anledning till att tro att detta möjliga botnet har instruktioner för en attack eller liknande. Detta enligt säkerhetsforskare på MacAfee.

Jag vill inte bortförklara uppgifterna, bara tecken på ett botnet är allvarligt men att dra till med kvällstidningsrubriker och formuleringar som en del gjort (inte du) är att liksom tappa bort alla nyanser. Det är skillnad på bevis och tecken som bekant.

Det verkar som en fjäder blivit en höna som ätits upp av en condor

Det kommer nog mer info om detta på de vanliga nyhets siterna till i morgon, skall bli rena underhållningen att se vilka kvällstidnings sensationer man kommer att surra om.

Macen är inte säkrare än någon annan dator om man själv installerar programmet som ställer till det. Att bara "få" utan aktivt tillåtande/installation något malware eller virus går sannolikt också - genom exempelvis safari. OSX rent må vara säkert - men vem sitter med det?

Har sagt det innan, säger det igen - Önskemål om en en speciell avdelning (forum tråd) om bara mac säkerhet, det ligger i tiden. Snowleopard sägs ju ha fokus på bla annat. starkare säkerhet. inte en dag för sent.

1
Bevaka tråden