Sälja begagnad mjukvara. Hur funkar det?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej. En riktig Lamer-fråga kanske, men jag har faktiskt aldrig sålt vidare tidigare. Så snälla, inga störiga svar.

Jag sitter på Traktor Scratch Pro till min Mac och har insett att det inte var något för mig. Hur gör jag om jag ska sälja grejerna vidare på annons. Jag tänker på licens och dyligt.

Krävs det t.ex att jag avinstallerar på min burk eller kan jag låta det vara?

Tacksam för svar.

Du skall avinstallera programmet, poängen är ju ur leverantörens synvikel att de har sålt en installation av programmet till en dator. När du sålt det vidare så skall du alltså inte ha det kvar på något sätt eller använda det.

En del program har även registeringsfunktioner, så att leverantören vet att du äger ett visst serienummer. Ibland är det numret kopplat till din dators serienummer också. Detta görs under installations och registreringsprocessen. Alltså måste du när produkten säljs meddela leverantören att registreringen är såld och avregistrera den så att den su säljer den till kan registera den (för uppgraderingar mm).

Nästa steg i kopieringsskydd är att program aktiveras, något tex både Adobe och FileMaker har. Där är programmet serienummer registerat med datorns serienummer och vid varje uppstart av programmet så kollar programmet själv att det är rätt dator+program som startas. Där gäller ungefär samma sak som ovan, du måste avaktivera och avregistera, programmet när du säljer det.

När det gäller FileMaker så visar jag i denna tråd hur det går till:
http://www.99.se/filemaker/220421-filemaker-9-0-registrering-aktivering.html

Se även sista inlägget i denna tråd, där finns en länk till en film:
http://www.99.se/filemaker/220549-filmaker-app-fristaende.html

En del program har även i licensvillkoren att de inte kan vidareförsäljas, du får kolla.

Hur och var man avregisterar ett program eller överlåter det beskrivs på företagets supportsidor. Avaktivering brukar man göra inuti ett program. Avinstallation brukar man göra med samma instllationsprogram/skiva man installerade det med, men ibland finns det i programmappen för programmet ett eget avinstallationsprogram som gör avinstallationen åt dig.

Senast redigerat 2009-04-15 09:32
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-04-15 13:36

Du behöver bara fylla i dina uppgifter och ange att du ska sälja produkten, då kommer ett bekräftelsemail på att den nya köparen kan registrera med ditt gamla serienummer.

http://www.native-instruments.com/index.php?id=regsuppfrm_us

1
Bevaka tråden