Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vinande ljud från fläkten

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2009-04-13 17:22

Min Unibody låter som tusan. Eller är det jag som är för kräsen? När det är tyst i rummet hörs ett vinande läte ifrån fläkten. Kan inte minnas att jag har hört detta ljud tidigare. Enligt iStat snyrar fläkten på 2000 rpm. Har för mig att man kan nollställa något vid uppstarten av datorn, minns dock inte vad det heter...
Någon som har förslag på vad man kan göra åt detta?

  • Oregistrerad
  • 2009-04-13 18:24

Är du säker på att det är fläkten som låter? Disken har annars en förmåga att väsnas mer än vad iaf jag är van vid. Lägg örat mot det nedre högra hörnet på topcaset (tangentbordet) och lyssna om ljudet kommer därifrån.

  • Medlem
  • Hillared
  • 2009-04-16 10:41

Jag bytte HD i min MacBook till en 7200rpm'are och har efter det märkt att när det är tyst runtomkring så kan man höra att det viner lite från det nedre högra hörnet. Något som jag inte uppmärksammade med förra disken (som är en 5400rpm'are). Så om du har bytt disk/köpt datorn med en större/snabbare disk så kan det vara värt att göra som Iphone77 säger och lyssna extra noga vid det nedre högra hörnet. Har du inte en disk som snurrar i 7200rpm i datorn så kan det vara värt att kanske låta en Apple tech kika på det. Skulle det vara så att det fortfarande låter mycket i hörnet så kan det vara värt att kolla upp din HD, ifall den kan vara väg på att ge med sig.

Återställa NVRAM samt PRAM: http://support.apple.com/kb/HT1379
Återställa SCM : http://support.apple.com/kb/HT1411
(OBS! läs noga instruktionerna innan du återställer!)

1
Bevaka tråden