Är MacBook det rätta valet för mig?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej

Thomas heter jag och detta är mitt första inlägg här. Detta verkar var ett mycket trevligt forum! Nu till min fråga. Jag har kört PC sedan urminnes tider men alltid velat köra MAC. Jag har ett tråkigt 9-5 jobb. Däremot har jag en verksamhet på sidan om där jag kör Affiliate verksamhet som börjar ge mycket mer cash än mitt vanliga jobb. Så nu skall jag börja uppdatera mig till MAC istället för PC.

Jag tänkte börja lungt och köpa en sådan här:

http://www.apple.com/macbook/

Jag kommer att fortsätta skriva kod på min PC tills vidare. En MacBook hade jag tänkt att inhandla eftersom den är väldigt smidig att ta med var man är åker. Eftersom jag har otroligt många webbplatser uppe så skriver jag mycket text (innehåll till webbplatserna) så det är också en anledning att köpa den.

Jag skall ha den till följande:

Surfa
Kolla e-post
Skriva
Spela in skärmaktiviteter

De 3 första sakerna klarar den väl med bravur. Därmot undrar jag om någon här har använt den för att spela in skärmaktiviteter?

Jag skulle vilja använda ett program som detta:

http://www.techsmith.com/camtasia.asp

Vilket är ett mycket bra program till PC. Nu undrar jag då:

1. Finns det något riktigt bra program till Mac för detta ändamål?

2. Klarar en MacBook av att producera filmer i bra kvalité utan hack i filmerna?

Ja detta var min första post. Mycket tacksam för svar.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-04-13 13:13

Hejhej kolla in denna post för rekommendationer kring screencasting http://www.tuaw.com/2008/05/14/tuaw-faceoff-screencasting/

Macbooken kommer att klara av det alldeles utmärkt, om du ska arbeta mycket med det och det är viktigt att det går undan borde du överväga en macbook pro, dessutom lite större skärm vilket kan vara bra om du ska pyssla med videoredigering (plus prestandan och grafikkortet)

I övrigt kan jag rekommendera att du väljer en hårddisk med högre varvtal (320 gb 7200 rpm till macbook (pro)) då du ska hålla på med videofiuler som lätt rusar iväg i storlek så kommer den att vara snabbare och spara tid åt dig (långt mer märkbart än vad du skulle göra med en processoruppgradering)

Välkommen!

1
Bevaka tråden