Automator - Klicka en länk av flera med samma namn

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Long story short:

Är inte alls haj på Automator men man lyckas slänga ihop några enklare workflows ibland. Nu har jag dock stött på problem:

Jag vill helt enkelt att; Automator skall var 3:e timme logga in på Facebook, gå till en speciell sida och trycka på en länk.

Inte så svårt alls tänker ni, men problemet är att länkens namn är "Click here" och det finns 3st andra med samma namn på samma sida.

Hur gör jag?

Varför inte högerklicka på länken, välja "kopiera länk", och använda den länken i ditt Automator arbetsflöde istället?

Det är en länk som ändras hela tiden. Den pekar inte på någon fast sida.

Ah, ok. Du nämnde i nte det i frågan så...

Finns det några regler för hur adressen ändras eller är den slumpad?

Går den att hitta inuti html-koden på något förutbestämt sätt? Du nämnde att det är den tredje förekomsten av frasen "Click here"?

(I Applescript kan man både läsa html-koden för en sida öppen i tex Safari och processa text, dvs hitta var det står <A HREF> osv och läsa av länken och öppna den i ett nytt fönster. Så alltså kan man öppna den sidan också. Med ett program som Script Timer så kan du schemalägga att köra ditt script var tredje timme.

Jag har gjort en liknande sak i en gammal tråd här på 99.se, men det var länge sedan.)

http://www.99.se/utveckling-foer-mac-iphone/8738-applescript-tanka-hem-dagens-aktiva-diskussioner-klart.html (Lite långt och inte helt relevant. men i alla fall)

I denna tråd finns ett script som skickar tangentbordskommandon till Safari, du vet kanske att du kan trycka tab ett visst antal gånger och sedan enter för att välja en länk på en öppen sida.

http://www.99.se/utveckling-foer-mac-iphone/210400-soeker-program-utfoer-uppgifter-pa-internet.html

I denna tråd nämner jag att jag har skapat en lösning att läsa av info på en webbsida, så jag kan kanske leta rätt på den någonstans:

http://www.99.se/ovrig-programvara/96948-baesta-webb-sugar-programmet.html

Jag kollar in dem - tack!

Jag tror den slumpas, förmodligen utifrån någon algoritm utifrån mitt Facebook ID så det går väl att lista ut om man har alldeles för mycket fritid.

Glömde nämna att man kan alltså peta in Applescript i Arbetsflöden, men som vi sagt i flera tidigare trådar om Automator, så kan man göra oerhört mycket mera i Applescript än i Automator, eftersom stödet för Applescript är större (flera program) och Applescript har det som programmeringsspråk vanligen har - möjligheten att fatta beslut, lagra variabler och räkna mm.

En intro till Automator här (förmodligen kan du redan detta):

http://www.99.se/apple-programvara/243321-aldrig-provat-automator-haer-aer-ett-exempel-introduktion.html

Script Timer finns här förresten:
http://appsmore.theboss.net/script_timer.htm

1
Bevaka tråden