Bara se "sina" databaser

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej
Jag undrar hur man gör om man har ex. 5 olika databaser på en filemaker server men man vill att användarna bara ska se de databaser som de har access till.
Typ autentisera sig mot servern först och sen se en fillista på de databaser som man har access till istället för tvärtom?
Detta gäller i första hand när du ansluter dig via klienten och inte iwp.

Kanske lite sent men så här är det:

På FileMaker Server ställer du in att användare bara får se sina databaser. I FileMaker Server 10 finns det i admin-verktyget under Konfiuration/Databasserver, fliken Säkerhet, valet heter "Lista endast de databaser som varje användare har åtkomstbehörighet till". Samma funktionalitet finns även i tidigare versioner (i varje fall 7 och senare).

När FlieMaker-klienten väljer Arkiv->Fjärröppna och markerar servern som man vill ansluta sig till måste användaren först ange användarnamn och lösenord. I listan visas sen de databaser som har det användarnamn/lösenord som man angett.. När användaren öppnar någon av de tillgängliga databaserna får man ange användarnamn/lösenord igen.

Ett alternativ är att man inte visar någon databas alls i listan och låter FileMaker-klienterna öppna databasen med en genväg som t.ex. beskrivs här: http://www.filemakerbloggen.se/post/Starta-databas-med-genvag.aspx
Du väljer att inte visa en databas i listan i respektive databas. Välj Arkiv->Dela databas->FileMaker-nätverk (FileMaker 10) och kryssa i rutan Visa inte i dialogrutan Fjärröppna fil.

1
Bevaka tråden