Val av ramverk? Django VS GRAILS VS RoR VS GAIA

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har vi några här på 99.se som jobbat med något av ovanstående ramverk? Jag har ett par stycken webprojekt som jag tänkte ta från design till implementation men har svårt att bestämma mig för vilket ramverk jag ska ha i botten. Finns fördelar med allihop.

Jag var för bara någon dag sedan helt såld på Django. Mycket tack vare att google tror på plattformen samt pinax-biblioteket. Men så av ren slump kom jag in och läste lite om GRAILS vilket verkar likvärdigt dock med en javalik kodsyntax (Groovy).

Hur ska jag resonera och vad bör jag välja? Det jag främst kommer koda är egentligen vanliga "Web 2.0"-applikationer samt mindre e-handelslösningar.

  • Medlem
  • International user
  • 2009-03-20 10:33

Django - Python
Grails - Java / Groovy
Rails = Ruby

Personligen skulle jag välja efter vilken bakgrund du har. Har du tidigare erfarenhet med något av språken så välj framework efter det.

Har du t ex jobbat med Java förr och vill ha tillgång till alla javabibliotek välj Grails. JRuby finns ju också där du kan blanda Java och Ruby.

Grails vs Rails, så ger en snabb sökning på google intrycket att Rails har bättre dokumentation samt en större användarbas (= massa intressanta bloggar). Hamnar det mellan Django och Rails är det hugget som stucket, gillar du python - kör med django och gillar du ruby kör på rails.

Ett tips är att gå in på dokumentationen för varje framework och läs lite, kolla på kodexempel och se vilket som DU tycker ser bäst ut. För dina ändamål kommer vilketsom att passa bra.

Har du tid kan du alltid lära dig något nytt - dvs har du använd Django förr, testa Rails och vice versa.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-03-23 23:14

Det är också värt att tänka på vad ditt webbhotell kan erbjuda för något. De flesta webbhotell erbjuder PHP men inte lika många erbjuder Ruby, Java eller Python...

För PHP finns t.ex. CakePHP eller CodeIgniter.

1
Bevaka tråden