Hjälp med RAM-minne till iMac och MacBook

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hejsan
Jag la precis en beställning på RAM-minnen till min iMac intel (mitt 2007) och en MacBook (också mitt 2007). De jag beställde var följande:

Till iMacen: 2 x 2 GB av dessa SO-DIMM 2GB DDR2 PC2-5300 667MHZ KINGSTON: http://www.dustinhome.se/pd_5010105968.aspx

Till MacBooken: 2 x 1 GB av dessa SO-DIMM 1GB DDR2 PC2-5300 667MHZ KINGSTON :
http://www.dustinhome.se/pd_5010090567.aspx

Jag fattar som detta är rätt minne. Det konstiga med det tycker jag bara är att Macbooken har exakt samma specar som iMacens minne, men det kanske är så?

Iaf, här till problemet; Jag blev lite för ivrig när jag la ordern, då jag bor i Danmark och ska till Sverige nästa helg tänkte jag att det kunde vara bra att köpa de i Sverige (allt är ju billigare där). Sen kom jag på att Dustin kanske finns i Danmark, och hittade dessa:

för iMacen ( ? ): http://www.dustinhome.dk/pd_5010105968.aspx

för Macbooken ( ? ): http://www.dustinhome.dk/pd_5010090567.aspx

Min fråga är: Är detta samma minne som på den svenska sidan? Specarna ser ju likadana ut, men på danska sidan heter det Valueram och på svenska står det inget om det... Priserna är ju iaf en hel del billigare på danska, plus att det klart är smidigare att få det direkt hit hem istället för att vänta en vecka. Ska jag avbeställa det jag köpte på svenska sidan och köpa det danska?

Tacksam för hjälp snarast, då jag precis la ordern och betalade den på svenska Dustin, är väl min chanser störst att avbeställa orderna om jag gör det snarast möjligt...

Ingen RAM-kunnig person här? Det enda jag undrar är alltså egentligen om RAM-modulerna på danska Dustin-länkarna är samma (eller funkar lika bra) som de på svenska Dustin...

Ursprungligen av Anders Båth:

Jag fattar som detta är rätt minne. Det konstiga med det tycker jag bara är att Macbooken har exakt samma specar som iMacens minne, men det kanske är så?

Så är det.

Titta på tillverkarens artikelnummer, så ser du att det är exakt samma minnen på den danska siten.
Kingston value ram hela vägen igenom.

Aaah,fint. Bara hoppas svenska Dustin går med på att jag avbeställer lagda ordern då..

Ordrarna löste sig och jag fick precis hem minnena från danska Dustin. 1 GB-minnena funkar fint, men SJÄLVKLART verkar jag fått trasiga 2 GB:are till min dator. Bara att skicka tillbaka skiten och be om nytt eller?

Har du fått trasiga minnen bör du ju få dem utbytta.

1
Bevaka tråden