OD användare, filer raderas vid kopiering

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har följande problem hos en kund.

Klienter 10.4.11
Server 10.5.4

Kör OpenDirectory.

När kunden kopierar något ifrån en mapp till en annan så kommer det ofta upp en dialogruta som meddelar att filen redan finns på platsen han vill kopiera till. När han trycker OK så raderas den helt och hållet, alltså både där den skall kopieras till och där orginalfilen finns.

Jag har aldrig under min 17 år med Mac OS, varit med om något liknande. Någon som kan förklara?

Ingen som drabbats av det?

Apple har inget svar.

Låter väldigt konstigt, har inte heller vart med om nåt likande. Är konfigurationen standard i övrigt? Inga konstiga filsystem eller utdelningar?

Vad händer om du tex gör en ny tom share och kopierar saker till den? Samma fel?

Jag har funnit detta:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=276266&tstart=855
http://tomkarpik.com/articles/massive-data-loss-bug-in-leopard/

Jag misstänker att om nätverket är lite ostabilt så uppkommer samma sak för en OD-användare.

Det är en liten kunder med 10 användare. De har gigabit-nätverk. Så det kan bara vara lite svaj i nätverket. Fast jag tycker det inte borde ske.

Fann denna med:

http://www.macintouch.com/leopard/movebug.html

Fast nu är klienterna 10.4.11! Servern är 10.5.4

"Apple has apparently fixed the bug with its Mac OS X 10.5.1 update, which the company says, "addresses a potential data loss issue when moving files across partitions in the Finder.""

Kan ju dock vara det om du kör 10.4.11

Ja, fast det borde drabba de andra användarna, det gör det inte.

Sen sitter vi fast med 10.4.11 för QuarkXpress inte fungerar som det skall under 10.5.x

1
Bevaka tråden