Skriva dubbelsidigt?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vi har ett nätverk på kontoret bestående av 3 macdatorer och 7 PC kopplade till en gemensam skrivare. PC-användarna har inga problem att skriva ut dubbelsidigt, men vi macanvändare kan inte välja. Alernativet finns under Layout men det går inte att ändra från "av". Ännu märkligare är att min dator, trots att "av" är markerat, skriver dubbelsidigt automatiskt, men de andra två gör det inte.

Skrivarinställningarna som man hittar under systeminställningar ger inget matnyttigt alls. Något tips om vad man annars kan modifiera?

Agnes

Vad är det för modell på skrivare? Har du installerat drivrutinerna för den skrivaren eller används "Allmän Postscript-skrivare"? (Se bild)

Vad är det för skrivare? Vissa märken/modeller har inga, begränsade eller buggiga drivrutiner för Mac. Har du och de andra Mac-användarna samma drivrutin installerad?
Ansluter ni med samma protokoll?

  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2009-03-05 18:55

Ansluta med olika protokoll har (oftast?) inget med det att göra. Men drivrutinen (PPD-filen då oftast) är A & O för en framgångsrik utskrift.

Det är en Phaser 8560DN, som den visserligen har hittat med namn och allt, men ni har rätt i att det står "allmän PostScript-skrivare" under skrivarinställningarna. Vad gör man åt det? Går det att hitta andra drivrutiner? Det finns också en HP LaserJet P2015, med samma problem.

Drivrutiner för de skrivarna följer med Mac OS X. Oftast så väljs rätt drivrutin automatiskt men det beror på hur man lagt till skrivarna.

Välj din skrivare i skrivarinställningarna (Hittas under systeminställningar i Äpplemenyn), och klicka på "Alterntiv och förbrukningsmaterial...". Väl där välj fliken "Drivrutin" och leta upp rätt skrivare i listan som kommer upp när du väljer "Markera en drivrutin som ska användas..."

Annars är sökvägarna för dina skrivares PPDs:
/Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/Xerox Phaser 8560DN.gz
/Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/HP LaserJet P2015.gz

Problemet löst! Så fort jag hittade drivrutinerna på internet så funkade alternativet igen.

Om du inte har installerat drivrutinerna för skrivare så finns de här:
http://www.support.xerox.com/go/results.asp?Xtype=download&prodID=8560&Xlang=en_SE&Xcntry=SWE

Om du inte är administratör på din dator får du be den som är det att installera det åt dig.

1
Bevaka tråden