Irriterande automatisk återställning av standardprogram vid omstart

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2009-02-28 16:14

Hej,

Jag har ställt in att Entourage ska vara mitt standardprogram för epost och Firefox ska va mitt standardprogram som webläsare - vid varje omstart... Hur många gånger jag än svarar på denna fråga, hur många gånger jag än går in i inställningar och ställer in detta, så frågar den ändå vid start och oroväckande nog formulerar den sig " Entourage är INTE inställt som ditt standardprogram... " osv.
VARFÖR!?
Det verkar som att något ställs om när man startar om datorn.
Fast inte ens det egentligen, för även om jag ställt in att entourage är standard (och ej startat om datorn, men däremot stängt och öppnat programmen) och sen provar att via Skriv ut... välja "eposta som pdf" så öppnas... Mail. gr "#€)#%"#€. Dock om jag väljer Skicka till.... så öppnas entourage..
Samma sak om ett annat program ska öppna webläsare så öppnar det förstås... Safari. Sååå störigt. Vill absolut inte använda Mail, eller Safari för den delen. Måste man avinstallera dem eller? Jag vill eg. ha kvar Mail ifall att jag vill använda det till nåt senare.
Pliis help!
Tack

  • Medlem
  • 2009-11-13 02:23

bump!

Har fortfarande detta problem och problemet är fortfarande lika irriterande... Är det INGEN som har lösningen?

Den enda utveckling som skett sen februari är att jag numera har programmet default applications där jag ställer in att entourage respektive firefox ska vara standard och detta fungerar bättre... tills jag startar om datorn, då är allt tillbaka till Mail- och safariskiten igen. Blir tokig. Snälla nån?

Man får vara snabb som en mungo ner i dockan och tvångsavsluta Mail så fort ikonen börja studsa (sitter också med Entourage och gillar det).

  • Medlem
  • 2009-11-19 02:25

Ok, efter enträget sökande har jag nu fått reda på att det är Filevault som orsakar omställningen. Skitbug!

1
Bevaka tråden