Hur avsluta ett startmanus?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har för det mesta hittat svar på mina FM-frågor genom att läsa och söka i forumet. Men nu hittar jag inget svar till denna vad det känns enkla fråga...

När jag startar upp ett register har jag haft ett startmanus som utför en sökning. För att jag skall få upp dagens aktuella poster. Nu raderade jag manuset då denna sökning inte behövs vid uppstart längre. Verkar som om jag löste det på fel sätt... Nu får jag Istället vid uppstart ett felmeddelande att manuset inte kan hittas eller har raderats... Jo, det är ju jag skyldig till. Men vart "stänger jag av" ett startmanus? Så att den inte ens försöker att dra igång det. Jag kör både Mac och PC. På den gamla versioner av FM på Macen kan jag ju välja bort det under dokumentinställningar. Men det ser lite annorlunda ut på PC och FM Pro 9.

Supertacksam för hjälp.

Daniel

Det finns dels inställningar för programmet FileMaker Pro och dels finns det inställningar för den specifika databasfilen. Det är i de senare som "kör startupmanus"-inställningen finns.

På PC är jag inte 100% säker i vilken meny det ligger (just inställningar ligger på olika platser i Mac-program respektive PC-program). Du får leta lite. Det heter något med Databasinställningar/Dokumentinställningar/Filinställlningar/Filtillval.

Ledtrådar:
FileMaker 8 (Mac): Arkiv > Filtillval
FileMaker 9 (Mac): Arkiv > Filtillval

Någon som sitter på version 10 och/eller PC-versionen och kan bekräfta det är på samma ställe?

(Jag vill minnas att på PC är det i Redigera-menyn, men som sagt, du får leta lite).

1
Bevaka tråden