Garageband fryser i Project-läget

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Umeå
  • 2009-02-19 13:14

Jag måste fråga igen, trots det fåfängliga i mitt hopp om en lösning.

Jag har ett fel i Garageband som inte bara finns kvar, utan också blivit värre efter uppgraderingen till '09. Jag har upplevt felet sedan version 3 nånting.

Ni vet, i den lilla lcd-displayen i fönstrets nederkant kan man växla mellan Tid, Takter, Stämmare och Projekt. Men om jag växlar till Projekt, för att jag vill byta tempo, får Garageband slag och blir mer eller mindre paralyserat.

I tidigare versioner kunde jag, efter flera extraklick med musen (som om interfacet blev extra trögt), byta tempo i tjugotal (t ex från 120 till 140 bpm). Alla andra knappar i interfacet slutade fungera. Jag kunde dock växla tillbaka till de andra lägena (t ex Takter) och Garageband tappar sin förstening.

Nu innebär Projektläget totalt kontaktförlust. Inget går längre att klicka på, och det enda jag kan göra är att avsluta utan att spara.

Är det någon annan som varit med om det här?

  • Medlem
  • Umeå
  • 2009-03-11 12:20

Kan inte ändra tempo i Garageband

Ingen annan i närheten tycks använda Garageband, så jag får lösa mina problem själv, då! Men problemet är tydligen känt och diskuteras i flera trådar på Apples supportforum:

http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=8817777&tstart=0
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1821446
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1896742

Hängningen tycks uppstå om man har stängt av eller tagit bort några av de asiatiska typsnitt som följer med en standardinstallation av systemet. Vad nu typografi har med miditempo att göra.

"Dåligt Apple!!!"

Senare: Det tycks vara det kinesiska typsnittet Apple LiGothic Medium som behövs för att GarageBand ska hålla humöret i skick.

Senast redigerat 2009-03-31 22:59
1
Bevaka tråden