Lösenordsskydda din hemsida?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Finns det något sätt man kan lösenords skydda sin hemsida så bara dom man vill ska komma in med ett lösenord? Vet att det går med .me men har inte fått något svar på om det går med min egen sida?

Kan bara hjälpa dig i asp.NET men det finns säkert motsvarigheter i php eller liknande. Fulvarianten är ju att sätta mappnamnet till lösenord och på det sättet inte komma åt mappen så länge du inte skriver rätt namn som sedan klistras in i sökvägen. Som sagt, riktigt fult och ungefär lika säkert som en tandkräm runt en bruten arm men mer än så kan jag inte ge dig just nu.

Hur är sidan utvecklad? Och i vad?

Ligger den på en Linux/Unix server så funkar ju alltid htaccess.

http://www.99.se/unix/241659-loesenordsskyddade-sidor.html

Om du vill ha svar på din fråga bör du börja med att berätta vilket webbhotell du har, dvs var sidan ligger. De flesta webbhotell har under avdelningen support/kundtjänst och liknande på sin webbplats en artikel som heter just lösenordsskydda sida eller något liknande. I dessa förklaras hur man gör på just det webbhotellet. Det är olika mellan olika webbhotell.

Rattar du din egen server så får du berätta det med och ange vilken webbserverprogramvara det är, det är som du kanske gissar, olika i olika webbserverprogramvaror.

Sedan finns det olika tekniker att göra det hela.

Du kan även söka här på 99.se, frågan har varit uppe förut:

http://www.99.se/webdesign-utveckling/241269-loesenord-pa-hemsida.html
http://www.99.se/iweb/242451-loesenordskydda-sidor-pa-iweb.html
http://www.99.se/internet-bredband/100517-loesenordsskydda-iweb-sida-utan-mac.html
http://www.99.se/webdesign-utveckling/51474-loesenordsskydda-enskilda-filer-i-php.html
http://www.99.se/naetverk-saekerhet/51695-loesenordsskydda-site.html

De flesta webbservrar kan annars använda HTTP authentication. Du ställer normalt in vad du vill skydda och med vilka lösenord i konfigurationsfiler på servern. Hur dessa ska se ut beror på vad servern kör för programvara, t. ex. Apache.

1
Bevaka tråden