Var finns Flash Player 8?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

En vän har en Mac book från 2002? med OS 9 och OS X 10.1. Vi skulle vilja ladda ner "Macromedia Flash Player 8" för att kunna se "videoströmmar" från SVT.

The Macromedia Flash Player 8 for Mac OS X requires the Mac OS X 10.1 or later, and MSIE 5.1 or later, or Netscape 6.2 or later versions.

Hittar bara länkar till Macromedia Flash Player 9 och den låter sig inte installeras (fel plattform).

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-02-10 11:20

MacBook och MacBook Pro med Intel-processor introducerades 2006 med OSX 10.4.6, vilket tyder på att din väns dator är en iBook eller en PowerBook. Hur som helst så skall du installera den senaste versionen av Flash Player, inte 8. Macromedia är uppköpt av Adobe och Macromedia Flash player heter nu Adobe Flash Player. Gå till www.adobe.com och klicka på Get ADOBE FALSHPLAYER och installera den. För övrigt bör din vän uppgradera sitt OS X till 10.4 (Tiger) då OS X har utvecklats betydligt. OS X 10.4 bör kunna köpas billigt begagnat då många som har en snabbare processor har gått över till den senaste versionen av OS X 10.5 (Leopard). Mvh Joel

Som Joel redan har påpekat så fanns det inga MacBook 2002. Så det är antingen en iBook eller en PowerBook.

Och jag håller med honom om att din vän nog borde uppgradera. OSX 10.1 är ett väldigt gammalt operativsystem idag.

Men om han vill köra kvar i 10.1, så finns gamla versioner av Flash Player att ladda ner här:
http://www.adobe.com/support/flashplayer/downloads.html#fp8

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-02-10 13:04

Adobes hemsida känner av vilket operativsystem som används, så gå till www.adobe.com med din väns dator så kommer du att få rätt Flash player. Mvh Joel

Tack för alla tips! Joel, jag räknade också med att att Adobe skulle känna av operativsystemet på www.adobe.com. Det var väl därför det kom ett felmeddelande på Adobes webbsida, att man inte "stödde denna plattform". Får väl ta en titt igen.

1
Bevaka tråden