• Medlem
  • Stockholm
  • 2009-02-04 00:34

Jag har inte haft möjligheten att surfa på vårt öppna nätverk i skolan. Gick asbra på min gamla ibookG4 och tiger, men i och med att jag köpte ny macbook pro så gick det inte längre. Jag blir hela tiden utkastad. Man loggar in till internettjänsten via "netlogon" och man får fragmentarisk uppkoppling. Så fort jag ska t.ex logga in på gmail, så tappar den koppling och klarar aldrig att läsa sidan. Jag märkte att det gick att tvinga sig fram genom att förnya DHCP. Ringde support på skolan och de sa efter många timmar att de känner igen detta fel hos leopardanvändare. Fick tips om att ladda ner login & keychain uppdate. Lät som en korrekt installation? Men jag förstod aldrig riktigt kopplingen till lösenorden och detta problem.

På andra nätverk går det bra (hemma, biblioteket osv). En dag i skolan så gick det hela dagen. Men det var bara en engångsföreteelse.

Laddade ner denna upgrade och försöker installera men får då detta meddelande:

"Du kan inte installera Inloggning- och nyckelringuppdatering på den här volymen. Den här volymen uppfyller inte kraven för uppdateringen."

Ringde Applesupport (har inget rätt då mina 90 dagar är borta) och fick tipset att försöka reparera skivbehörigheter. När jag går in och kontrollerar efter rep så får jag samma felmeddelande där som innan rep.

Jag har ingen aning om vad jag håller på med, och har försökt leta på nätet efter svar, men ingen verkar ha liknande problem.

Vad fan ska jag göra? Det här har kostat mig drygt en halv dag, och jag köpte ju mac för att slippa sådana problem efter att ha blivit rätt traumatiserad av PC (ok mkt mitt fel).