Placering av extra internminne i MacPro

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Har precis köpt en MacPro 2,8 med enkelprocessor och 2 gb internminne. Till detta köpte jag 2x2 gb (pirat minne http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=1402826&product_id=1354421 ). När dessa är monterade och jag går in under systeminformation så listas de som 1 gb. Dvs systeminformationen visar att det finns 4 minneskretsar med vardera 1 gb men i verkligeheten är det 2 st 1gb och 2 st 2gb. De nya minnena monterades på plats två apples egna räknar jag sitter på plats ett. Min vän som hjälpte mig tror nu att det kan vara så att man måste montera det större minnet på plats ett och det mindre på plats två. Kan någon sprida lite ljus öve detta innan jag går in och pajar något.

Här har du hur minnerna ska vara monterade ifall du har 4 stickor ska de sitta på båda korten med två på varje kort, se här http://manuals.info.apple.com/en_US/MacPro_MemoryDIMM_DIY.pdf

/Adam

Tack!

Det verkar ju som så då att apple själva inte följt monteringsanvisningen eftersom den kom med ett minne på vardera kort. Eller?

Ursprungligen av macwulff:

Det verkar ju som så då att apple själva inte följt monteringsanvisningen eftersom den kom med ett minne på vardera kort. Eller?

Det beror på vilken modell du har - om det är första eller andra generationen Mac Pro.

I andra generationen (den som kallas "Early 2008") sitter första minnesparet på det sättet.

Manualen som länkades tidigare i tråden är till första generationen Mac Pro.

Här är motsvarande länk till andra generationen:
http://manuals.info.apple.com/en_US/MacPro_Early2008_MemoryDIMM_DIY.pdf

Tackar så mycket för hjälpen. Nu ska jag bara se till att inte knäcka något ...

1
Bevaka tråden