Lite hjälp med C++ (Flyttal, beräkningar)

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej,

Skulle någon kunna hjälpa mig att få ordning på problemen nedan?

- Skriv ett program där du matar in tre stycken flyttal. De tre talen skall summeras och svaren ska skrivas ut med två decimaler.

- Skriv ett program där du matar in fyra stycken flyttal. Programmet ska sedan räkna ut ett medelvärde för talen och skriva ut svaret med en decimal.

- Skriv ett program som i föregående exempel fast här ska en funktion användas för att ta emot de inmatade talen, beräkna medelvärde samt skicka tillbaka svaret till huvudprogrammet och skriva ut det där.
Funktionen ser ut på följande sätt.

float medelv(float t1, float t2, float t3, float t4)

- Skriv ett program som beräknar summa, differens, kvot samt produkt för två tal. I huvudprogrammet skall inmatningar ske. Uträkningar samt svarsutgift ska ske i olika funktioner som vi lägger till. Här används void-funktioner eftersom några värden ej skickas tillbaka till huvudprogrammet.

Följande funktioner ska användas;

void summa(float t1, float t2)
void differens(float t1, float t2)
void produkt (float t1, float t2)
void kvot (float t1, float t2)

Hmm...Är det en skoluppgift du vill att vi ska lösa åt dig? Om så är fallet tycker jag du ska göra den själv.
Vad är det du har problem med i uppgiften?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-01-16 03:36

Det finns också massvis med guider i form av böcker och hemsidor du kan ha som hjälp när du fastnar. Det kan vara till hjälp senare om inte annat, om du behöver kolla upp en funktion, klass, etc. Här är en guide (engelska): http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

1
Bevaka tråden