Problem vid start!

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Östersund
  • 2009-01-06 20:56

Hej!

Ny hära och hoppas att jag hamnat rätt!

Kör Leopard på en Power Mac G5 1.8 singel, i snart 4mån tid problemfritt.. men för några dagar så krashade något program och jag kände att det var nog dax för en omstart.. men efter det hupp...

grå skärm .... (10sek)
äpplet dyker upp....(20sek)
börjar snurra under äpplet....(30sek)
fläktarna rusar ...(45sek)
stänger av sig...(1min)

vägrar starta från org skivan, testat hålla nere C ..
testat från en firewire disk... nope hittar endast interna HD när jag håller nere alt knappen..

behöver nu verkligen er hjälp......

Säker på att det inte är en serviceteknikers hjälp du behöver i stället? Det du beskriver är att ingenting funkar och att ingenting hjälper, och det är ju inte direkt ett utgångsläge man kan göra något av. Det du kan göra är att felsöka allt det vanliga, om du inte redan gjort det. Alltså: Kör Apple Hardware Test, prova att plocka ut minnen (obs: sitter parvis), kolla att allt sitter fast ordentligt, o.s.v.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-01-11 02:18

Långskott -MINNESBATTERIET?
Dra ur kabeln till hårddisken och prova med org.skivan och C-tangenten

  • Medlem
  • Östersund
  • 2009-01-11 18:35

Felet löst!

Jag tackar och bockar Acke!

Nope! tog min bärbara, kopplade i firewire kabeln i den och i G5:an .. höll nere T vid uppstart av G5:an! å wips så kom jag åt disken på min bärbara, räddade/formaterade/Installerade
å jag var igång igen!

1
Bevaka tråden