Vad hände med iMic?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-12-28 00:35

Det klassiska lilla obligatoriska tillbehöret för att få en mikrofoningång till sin Mac - iMic.
Vad hände med den produkten? Den verkar inte finnas att köpa någonstans längre.

Den där IceMat Siberia som t.ex. Macoteket säljer nu ser jobbig ut (rent spontan känsla alltså) - är den lika enkel och bra som iMic?

Är frågan verkligen vad som hänt med iMic?
Ja... den finns ju kvar på Griffins hemsida, men ger inga träffar när man söker återförsäljare...
Griffin Technology: iMic

Eller är frågan egentligen om att hitta ett bra och enkelt USB-ljudkort med en mik-ingång? I så fall finns det flera trådar om det redan. Här är t.ex en tråd med en del tips:
http://www.99.se/kringutrustning/256713-usb-headphone-adapter.html

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-12-28 01:12

Ja det finns en sida om den på Griffins webbplats fortfarande, men trycker man på Buy, står det "backorder" sedan länge. Det, kombinerat med det faktum att ingen återförsäljare tycks ha den längre, får en att undra huruvida den egentligen finns kvar.

iMic är (var?) ett mycket snyggt och Macigt litet enkelt sätt att få en mikrofoningång. De andra enkla USB-ljudkorten tycks ofta ha "jobbiga" extrafunktioner och små knappar och jag vet av egen erfarenhet att t.ex. det på Clas Ohlson inte ger stereoljud vid inspelning utan endast mono (krånglar på mystiska sätt gör den också).
Så ja, den primära frågan är vad som hänt med iMic. Den sekundära frågan är dock huruvida det finns en ersättare som i alla avseenden är värdig (pris, utseende, enkelhet, kvalitet, möjlighet att välja mellan mikrofon-in och line-in). Har sökt en del redan, men ska kolla mer noggrant på tråden du tipsade om.

1
Bevaka tråden