Iomega Ultramax 1TB (2x500GB) Raid 1

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Nyköping
  • 2008-12-12 11:09

Hej,
Jag har 2st Iomega Ultramax 1TB:
Nr.1 (2007-11-16) visar kapacitet 931,4 GB
Nr.2 (2008-05-30) visar kapacitet 465,59 GB
Båda är inställda på Raid 1, varför visar dom inte samma kapacitet ?
Kan dom ha olika firmware ?

PS: Man vill ju vara säker på att data skrivs till bägge diskarna !
(något sätt att kolla det, båda gröna lysdioderna lyser i alla fall när man

skriver till hårddisken) "lika på bägge"

Senast redigerat 2008-12-16 09:57

Är du säker på att båda verkligen är i RAID1?
Låter snarare som att nummer 1 är i RAID0, och då utnyttjar de två hårddiskarna som en hel hårddisk vilket gör den väldigt snabb men helt värdelös om en av diskarna pajar, då 50% av allt som finns på hårddisken är på den ena, resten är på den andra.
Det är den setupen jag kör på min, då jag har min viktiga back-up på andra diskar.

Kolla att piggarna står lika på de båda diskarna (sitter i hörnet på baksidan, om du inte sett det). Men ändrar du så kommer det som finns att vara borta, så se till att föra över det någon annanstans först

Sen borde du ta bort serienumrena från ditt inlägg. Ingen annan ska se de.

Sen är ett lätt sätt att kolla om det skrivs till diskarna att bara föra över en film eller dylikt till båda, kolla hur mycket plats som finns innan och efter. Man kan ju alltid radera efteråt

  • Medlem
  • Nynäshamn
  • 2011-02-16 15:50

Halloj, ser att det var evigheter sen, men har du kvar diskarna? Hur fungerar dom?

Många har upplevt problem med strömförsörjningen till diskarna, har du också gjort det?

1
Bevaka tråden