Stänga av automatisk start av WLan

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Efter att ha laborerat med 2 olika USB-WiFi-modem så automatstartas programvara för båda 2 USB-donglarna. Den ena programvaran, för Zyxel G202, drar igång en programvara som heter -WLAN- vid uppstart av datorn, och det vill jag nu bli kvitt.

Avinstallationen fungerar inte (kan ni tänka...), så istället försöker jag plocka bort den manuellt. I användarnas start-up finns ingenting, däremot finns i startup-items i system/library/startupitems programmet "WiUtilityUSBStartup" med tillhörande daemon och plist och i system/library/extension finns ZD2111mac.kext och ZD2115mac.kext.

Jag har (som root) plockat bort WiUtilityUSBStartUp och dess daemon och plist och kext.filerna, men lik förbenat drar programmet igång när jag startar datonr.

Var mer kan startitems ha gömt sig?

Fasen också! Jag ger upp.

Genom att slänga programobjektet i papperskorgen så hittar inte startup-item programmet och jag slipper den irriterande autostarten av programmet.

Det här är naturligtvis inte rätt lösning, men var i fridens namn finns startobjektet?

Jag kollade in i etc/.rc men blev inte mycket klokare på det. Är lite för obekant med shellscript för at riktigt kunna tolka informaitonen.

1
Bevaka tråden