Varför större fil från InDesign?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Linköping
  • 2008-11-26 15:15

Hej,
Om man gör en komposition i InDesign med dels text och en monterad bild som är taggad med Europe iso coated FOGRA27, sparad som eps med maximal kvalitet jpg komprimering.
Exporterar man sedan denna komposition till eps eller pdf med inställningar att den ska lämna bilden oförändrad så blir filen nästan 4ggr tyngre än originalfilen som man monterade i InDesign. Vad beror detta på?
Gjorde ett test genom att montera en bild på ett A4 och bara skriva en text "test" ovanpå, utan skuggor eller några effekter. Bilden som jag monterade väger 4.2M som photoshop eps. Denna exporterad från InDesign med bild och text som eps eller pdf oförändrad väger då 15.3M/17.2M
Tycker att skillnaden borde vara marginell mot originalfilen, eftersom det bara ligger en enkel text ovanpå och att InDesign inte ska röra originalbilden.
Någon som kan förklara varför?

/N

Är biöden 4,2 MB på hårddisken eller när den är öppnad i PS? Hur stor bilden är på hårddisken betyder ingenting, uan det är bildens !riktiga" storlek som räknas. Antar att bilden sparas in i eps/pdf som en tiff för att verkligen inte bli förstörande komprimerad (som ju en omkomprimering i jpeg innebär).

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-11-29 08:24

Det är inte din JPEG-komprimerade EPS som ligger inne i PDF-filen. När PDF-filen skapas så genereras ny bilddata och hur den komprimeras avgör du i PDF-inställningarna.

Janne

1
Bevaka tråden