Sekundär Webserver

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej.

Är det någon här som har något bra tips om en sekundär server lösning . ?

Vad jag är ute efter är att vi kommer ha en server med ett eget web system på som bygger på MySQL och PHP (Xserve) men det får inte under några omständigheter få vara några driftsörningar ..

Vad jag menar med detta är att vi idag har legat på ett webhotell och hotellet har under några gånger stängt ner sidan pga av olika system arbeten . Nu är det så att systemet i sig inte får gå offline eftersom hela verksamheten bygger på att systemet är online 24/7 .

Så därför kommer vi nu skaffa in en Xserve och köra systemet på en egen server med en egen lina .. men det är dock inte alltid säkert att det inte händer något så därför måste vi ha en sekundär (redundant server) hos någon leverantör så ifall det händer något går systemet från The domain sajt.se is hosted by B-one.net till www2.sajt.se ..

Detta innebär att server 1 som är inhouse måste synca (backupa) till server 2 som står någon annan stans . Förmodligen genom att använda S3Sync - > http://www.christinawarren.com/2008/06/24/s3-backup-media-temple-gs/

Så vilken lösning / programvara / leverantör kan ni rekomendera för att få en sådan här lösning .. alltså redundant server ...

  • Medlem
  • International user
  • 2008-11-13 12:57

Failover

Hej,

Din tanke om att peka om i DNS faller nog på att det tar lååång tid att uppdatera DNS.

Enklast att göra är nog att skaffa en tredje maskin, installera Apache på den, lägg till mod_proxy_balancer och peka ut dina två applikations-servers i konfigurationen, peka sedan DNS till denna maskin (som nu agerar proxy).

Då fär du både lastbalansering och failover och händer något så 'failar den över' på väldigt kort tid.

Det finns även hårdvara som är specialiserad på detta, "lastbalanserare" (Kolla med leverantörer typ Cisco, F5 m.fl.) nu var det länge sedan jag hörde några priser på denna typ av utrustning, men då var det ganska dyra prylar, kan ha blivit billigare nu.

Jag kanske var lite otydlig i vad vi önskade göra ... Det är inte som du svara ovan.

Vad vi önskar är att ha 3 servrar .. en för www.site.com en för system.site.com och en som heter system2.site.com

alla sidor körs på 3 olika servrar på 3 olika platser ..

vad jag dock önskar åstakomma är en spegling på system och system2 även om det är två olika servrar på två olika ställen men båda servrarna kör samma typ av mysql version och appache version .. varje dag elelr nat bör system 1 kopera en kopia av sig själv (ex databser från system till system2)

Detta är vad jag menar med redundans . Detta för att stopa risken för driftstop av tjänsten om något händer. om ex strömavbrott eller att linan går av eller huset brinner ner ...

Kunder hänvisas vid problem till system2 under tiden som det är problem.

Idag ligger allt system och www på 1 ställe vilket har medförst onödiga risker och problem ..

så inget dns relaterat här utan servrer kopia relaterat ..

  • Medlem
  • International user
  • 2008-11-17 00:22

Ok, jag förstår vad du menar.

Vad som är bästa sättet att uppnå speglingen vet jag inte på rak arm, det beror på exakt vad du behöver spegla, för MySQL så finns MySQL replication och MySQL clustering, vilket du ska välja beror på hur databasen fungerar och hur förändringar i datat sker. I övrigt så behöver man nog gå igenom och titta på hur respektive del ska speglas på bästa sätt.

Men, tänk ändå på att när du väl har lyckats spegla allt data och något händer med maskinerna eller linan på plats 1 så tar det tid att peka om namnen www.site.com, system.site.com och system2.site.com från IP-adressen för plats 1 till IP-adressen för plats 2...

Man brukar säga att det tar ungefär 24 timmar (en del säger till och med 48 timmar) tills dess att förändringar i DNS slagit igenom fullt ut, och eftersom den tiden är nedtid för siten även om maskinerna i sig fungerar så brukar det vara ett problem.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-01-24 22:27

Om du ska ha en lastbalanserare och två backends, så har du ju fortfarande inte ett mer redundant system än du hade innan.. En vettig lösning vore ju att hyra plats i två hallar och placera en lastbalanserare och en applikationserver i den och köra ett L2-samband mellan dem, vilket tillåter dig att flytta ip-adresser mellan zonerna... Jag kan gärna hjälpa dig att bygga en sådan lösning.

/Eric

1
Bevaka tråden