Nu släpps de geografiska domänerna

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vet du om att geografiska domäner som varit låsta/spärrade ( typ orter ) snart släpps fria till hugade spekulanter, här är de datum som Bineroa säger att .SE gett för släppet - man skulle kunnat tro att det var Ticnet som varit framme men allt fanns i Bineros blogg:

- citat -

För några veckor sedan berättade vi om hur .SE planerar att släppa ett större antal geografiska .se domäner, som hittills har varit reserverade. Då hade vi egentligen inte mer information än ett datum, men nu börjar detaljerna falla på plats.

Idag fick vi nämligen besked från .SE om hur frisläppningen kommer att ske rent praktiskt. Det rör sig om ungefär 4 000 .se domäner och dessa kommer inte att släppas på en och samma gång, utan i etapper. Så här är frisläppningen schemalagd:

* Tisdag 16/12 kl. 08:00, geografiska domäner som börjar på A-H.
* Tisdag 16/12 kl. 13:00, geografiska domäner som börjar på I-R.
* Onsdag 17/12 kl. 08:00, geografiska domäner som börjar på S-V.
* Onsdag 17/12 kl. 13:00, resterande geografiska domäner + alla IDN-domäner.

Vi håller just nu på att planera hur vi ska hantera beställningar av geografiska domäner inför frisläppningen. Vår avsikt är att det ska vara så enkelt och rättvist som möjligt, att alla ska få lika stor chans. Så snart vi är klara så kommer vi givetvis att informera om detta här i vår blogg.

- slut citat -

KÄLLA:

Binero - billigast på domännamn, vänligast på webbhotell Blog Archive Geografiska domäner, lite mer detaljer

Intressant. Hade varit kul att ha Australien.se

1
Bevaka tråden