ATA100-ATA66 vindtunnel

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har en MDD867 med OSX 10.2.6

Jag har införskaffat en 120Gb ATA100 disk och
har precis satt in den på en av ATA100 platserna.
Tidigare så hade jag en 40Gb och 60GB sittandes
där, jag ville nu ha 120Gb och 40Gb på ATA100
platserna och 60Gb på ATA66 platsen.

Min 60Gb är en IBM Deskstar, när jag startar upp
så kan inte systemet hitta min 60Gb-disk????

Jag hade för mig att ATA100 är bakåtkompatibel
med ATA66!?
Har jag helt fel?
Är det ngn som har en aning om vad det kan
bero på?

MVH
Micke

  • Avstängd
  • 2003-06-28 11:42

Kan vara nåt med byglingen....master och slave osv. Kanske den nya är byglad fel eller så var den gamla satt i " single drive" Kolla upp det ...

  • Oregistrerad
  • 2003-06-28 12:38

Det låter absolut som problem med diskens bygling. Jag tror absolut inte du skall få några kompatibilitetsproblem för ATA-bussarna på en MDD.
Ett standardtips är att läsa lite rapporter från andra med din datormodell i xlr8yourmac's
Drive Compatibility Database

Sedan undrar jag om inte MDD stödjer Cable Select-bygling. Kanske inte på bägge ATA-bussarna men absolut på ATA/100.

ja på ATA100 vet jag att den stödjer cable select.

Alla diskar är byglade cable select, det är därför jag inte fattar varför den inte vill montera

  • Medlem
  • Haninge
  • 2003-11-18 23:00

Hej;

Jag har samma problem som du beskriver här. Samma dator.
Båda drives är i Cable Select Mode. Undrar hur du löste problemet....Tacksam för svar!

Mikkel Ørstedholm

Citat:

Skrevs ursprungligen av keysendal
ja på ATA100 vet jag att den stödjer cable select.

Alla diskar är byglade cable select, det är därför jag inte fattar varför den inte vill montera

  • Medlem
  • International user
  • 2003-11-18 23:47

Bygla diskarna så som du vill använda dem istället.

Det vill säga, startdisken som "master" och de två övriga som "slave".

Brukar fungera betydligt bättre än cable select. Hade liknande problem med en 120GB Seagate Barracuda ATA100 disk på ATA66 bussen i min G4:a. Löstes med specifik bygling enligt ovan.

  • Medlem
  • Haninge
  • 2003-11-19 10:09

Tack...ska prova detta!

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2003-11-19 11:17

är den formaterad då..?

  • Medlem
  • Haninge
  • 2003-11-19 15:11

Nej....det tänker jag göra så snart jag får upp disk´en. Problemet är ATT få upp den. Men, som sagt, testar Cal´s tips.....

Tack i alla fall!

Mikkel

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2003-11-20 07:27

jag köra alla mina 4a som cable select, no problemo

  • Medlem
  • International user
  • 2003-11-20 11:00

Ja, det ska ju fungera, men det är inte alla gånger det gör det. Framförallt blir det längre starttid då datorn i regel kollar vilken disk som har en bootsektion först. Har du system på mer än en disk så kan det uppstå problem. Men med inställningen "startskiva" i ordning bör det inte bli det.

  • Medlem
  • Haninge
  • 2003-11-20 15:21

Först bygling enligt Slave/Master, sen formattering, och nu funkar´et!

Tack Cal & Buckner!

Mikkel

1
Bevaka tråden