Finns hårdvaran för iMac i lösa delar (för PC) eller tillverkar apple eget?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vad jag har fått för mig så sedan apple bytade till Intel är all hårdvara i ex en iMac identisk med dem lösa delar som finns till PC, stämmer detta? Med andra ord det som skiljet är OS och design (sant?).

Ex på innehållet i en iMac:
CPU: 2.8GHz Intel Core 2 Duo
Minne: 2 GB 800MHz DDR2 SDRAM - 2x1 GB
Hårddisk: 320GB Serial ATA Drive
Grafikkort: ATI Radeon HD 2600 PRO w/256MB GDDR3

Moderkort står det inget om på apple. Någon som vet vad dom använder? Tillverkar dom egna för att dem ska få plats i en iMac?

Moderkorten är egna för att passa i iMac. Processorerna, minnena o diskarna är däremot standardkomponenter.

Processor, minne, hårddisk, grafikkort osv. är vanliga komponenter. Det var det tidigare också, det har processorbytet för några år sedan inte ändrat på.

  • Medlem
  • Sundsvall
  • 2008-10-15 13:57

Grafikkortet har en MXM-anslutning. Det är den mobila standarden för löstagbara grafikkort. Men grafikkorten i macarna innehåller också en annan firmware eftersom apple inte kör bios.

iMacen använder sig av anpassade laptopkomponenter. Penryn-baserad cpu med snabbare bussar än vanliga penryn-laptops, samma tillverkningsteknik som Montevina som släpps nu använder. Det betyder att imacen har snabbare bussar än sina konkurrenter. De använder inte helt standardiserade grejer alltså utan Intel har specialtillverkat dessa enbart för Apple.

  • Medlem
  • Nacka
  • 2008-10-16 14:06

Sen så är komponenterna utformade så att dom passar i en iMac..

1
Bevaka tråden