Nu kan du stänga av imap-foldrar i Gmail

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2008-10-11 21:57

Mina vänner,

äntligen är det slut på problemen med dubbel nedladdning av mail (inbox + foldrar + "All Mail") för oss som kör Mail.App tillsammans med Gmail.

Tyvärr är det inte så att Apple äntligen fixat till prenumerationshanteringen i mailklienten - men Google låter dig nu avaktivera imap på folderbasis.

Läs mer på Advanced IMAP Settings for Gmail

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-10-12 00:06

Tack för tipset!

För att kunna aktivera tillägget från Google labs på länken https://mail.google.com/mail/#settings/labs behövde jag först ändra visningsspråk på Gmail från svenska till engelska. När man aktiverat "Advanced IMAP Controls" går det bra att ändra visningsspråk till svenska igen.

När man har Gmail och Mail.app på olika språk grupperar sig Gmail-mapparna i Mail lite ologiskt (Inkorgen med övriga mailkontons inkorgar, övriga Gmail-mappar för sig), har man samma språk funkar det fint att få Gmails Inkorg, Utkast, Skickat, papperskorg och skräp under respektive gruppering i Mail.app.

Det bästa med det här tipset är ju att man kan slippa se skräpmailen på Gmailkontot överhuvudtaget i Mail.app!

Besviken!
Detta går bara att göra på en gmail-adress, inte på mail man hostar hos google.
Hostar man sin mail hos google finns "labs"-taben alls. Fan va trist, hade verkligen varit skönt att lösa detta irriterande problem. Får väl fortsätta hoppas på att Apple löser detta snart. Vilket ju inte är så troligt...

Bra, äntligen!

Fantastiskt bra nyhet!

1
Bevaka tråden