Nätverksproblem på iMac G5

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Nyköping
  • 2008-09-18 17:25

Hej hej, behöver hjälp!

Mitt internet på min mac har lagt av!

Har ett 24 mbit glocalnet bredband via telefonjacket. En D-link trådlös router kopplad till modemet. Har en stationär pc med kabel från routern, där funkar det. Har även en pc laptop som jag kör trådlöst mot routern, där funkar det också felfritt.

Dock på min iMac G5 med OS X 10.3.9 la internet av idag, kör med sladd från routern. I nätverksinställningarna lyser Ethernet grönt och allt verkar ok, dock så kommer jag inte ut på internet. Har testat sladden till macen i laptopen, och där funkar det, så det är inget fel på sladden.

Det funkar inte varken i firefox eller Safari.

Vad kan vara fel? Internet har funkat i flera år på denna mac men nu plötsligt gör det inte det längre!

tacksam för hjälp!

Senast redigerat 2008-09-18 19:49
  • Medlem
  • Nyköping
  • 2008-09-18 18:21

hjälp... någon?

  • Medlem
  • Nyköping
  • 2008-09-20 16:49

det har löst sig delvis. har nu internet på macen, dock trådlöst. så det egentliga problemet är fortfarande inte löst

  • Medlem
  • Nyköping
  • 2008-09-20 23:05

som sagt... kör nu trådlöst, med d-link usb-adapter, men problemet kvarstår dock.

Det kan vara den mänskliga faktorn som ställt till problemet. Det är frugan som mest använder macen, och jag frågade henne om hon installerat eller gjort något hon inte brukar med datorn den senaste tiden. Hon har aldrig kört en programuppdatering, det är jag som sköter det just för att inga konstigheter ska hända. Däremot minns hon att hon troligtvis klickat på "installera" i apples programuppdatering senaste dagarna för ovanlighetens skull trots att hon vet att hon inte "ska" göra det. uppdateringen ska tydligen ha handlat om nåt om internet.

Då är min fråga till alla macanvändare där ute: Har det senaste dagarna eller senaste tiden kommit en uppdatering som har med internet och nätverk att göra? Isf kan ju den eventuella uppdateringen krockat med mina nätverksinställningar kanske...

När jag går in i "installerade uppdateringar" och kollar om något installerats senaste tiden så hittar jag dock inget.

  • Medlem
  • Kungälv
  • 2008-09-21 10:25

Testa att starta om datorn. Det har nämligen kommit några uppdateringar som kräver omstart. Hustrun har nog missat det.

  • Medlem
  • Nyköping
  • 2008-09-21 13:23

datorn är omstartad flertalet gånger, så det kan inte vara det.

  • Medlem
  • Kungälv
  • 2008-09-21 14:24

Har du kollat i nätverksinställningarna så att den inbyggda nätverksporten är aktiverad/ikryssad?

Gå då in och kolla om du kan förnya DHCP-tilldelning. (Men ta först bort USB-adaptern).

Om inte så kolla att nätverksladden sitter i ordentligt både i routern och i datorn.

1
Bevaka tråden