Problem med LaCie Porsche hårddisk

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Jag har jobbat med en film under några år, och hela filmen har jag på en LaCie Porsche 250 GB. När jag nu nyligen skulle starta disken får jag upp detta fel medelande:

"The disk you inserted was not readable by this computer"

Sen kan jag välja på dessa alternativ "initialize" "ignor" och "eject". Sen när jag använder "disk utility" så hittar den Lacien disken men det går inte att göra något. går ej att trycka på "repair disk" med mera.

Sen då jag testar DiskWarrior så finns inte Lacie disken på listan över diskar jag kan välja? Jag har letat runt på internet efter information om hur jag ska kunna lösa detta problem utan lyckas. är det någon som har haft samma problem?

Ett vanligt problem med LaCie Porche-diskar är att de blir för varma och kraschar (om man jobbar hårt mot disken, t ex film eller musikproduktion). Hoppas inte det är fallet med din...

  • Medlem
  • White Beach, Puerto Galera
  • 2008-08-18 00:38

Testa med en annan USB-kabel. Kablar kan lägga av ibland.

Tack så jätte mycket för tipsen, om jag får igån disken igen ska jag direkt lägga över allt till den extärna hårdisken. Jag har bara firewire på LaCien, men jag ska testa med en annan kabel, men det låter som en lite för lätt lösning. men jag kan ju alltid hoppas. Tack!

Testa även att flytta disken till ett annat chassi (eller köp en IDE/SATA-USB-adapter) då det kan vara FW-chipet som strular.

  • Medlem
  • Nacka
  • 2008-08-18 17:32

Eller en trasig hårddisk?
Ha aldrig viktiga saker på bara ett ställe!!!!
Kolla in Data Rescue 2 och se vad det säger!

1
Bevaka tråden