Få igång servern efter uppgradering till Leopard. Hur?

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Är lat och frågar istället för att meka o testa själv.

Uppgraderade till 10.5.4 från 10.4.11 igår. Allt OK; men kan nu inte komma in i egna servern (dvs bl.a. foldern ~/Sites). Går jag till localhost får jag besked att:

"Forbidden You don't have permission to access /~användare/ on this server."

Hur/var ändrar jag detta så att jag får access?

Annan relaterad fråga: Efter installation har jag nu en folder i etc som heter "apache2". Är det den jag kommer till när jag testar den ena av länkarna (Your computer's website) som genereras i System Preferences/Sharing/Web sharing ?

För det första: att gå från 10.4.x till 10.5.x då skulle jag göra en grundinstallation. Alltså blåsa system partitionen.
Men men.

Låter som rättighetsproblem. Terminalen kan fixa detta.
Men även serververktygen.

Ja, det är Apache 2 du använder nu.

Hej,

Tack för svar. Jo, jag skulle helst vilja blåsa hela disken och installera rubbet från början. Men det tar ju dagar. Eller kunde man t.ex. deleta systemet och låta användare och program vara kvar menar du? Jag funderade på nåt sånt men backade ur....

Apache 2: OK, jag hajar att den är igång också, men tydligen ÄVEN min personliga servermapp. Frågan är alltså hur jag rent konkret fixar så jag får tillgång. Exakt vilken mapp skall jag ändra? Och med vad? Terminal kan/gillar jag inte, men kan ju ta t.ex. Cmnd + i och ändra i info-fönstret eller chmodda om med Transmit. Men vad ställer jag inte på som t.ex. grupp och ägare osv?

Förresten:

Kan jag kopiera in filen httpd.conf och mappen "users" från mappen etc/httpd till den nya etc/apache2 och använda den (apache2) istället för mappen httpd? (Hoppas det blev begripligt)

Ja, du kan göra en arkivera och installera.

Ah jag trodde du snackade om OS X 10.5 server men så är det inte. Ursäkta för mitt misstag där.

Ingen av webbservarna är igång från början och jag hållit på alldeles för lite med detta under 10.5 så jag kan nog tyvärr inte svara dig.

<ahem> Det var nog jag som skrev "servern" som föranledde det där missförståndet... sorry. Men jag ska kolla upp archive & install....

1
Bevaka tråden