IE för Mac sover med fiskarna

Tråden skapades och har fått 13 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

MacUser.co.uk rapporterar att man efter samtal med chefen på Microsofts Mac-enhet kan bekräfta att det inte kommer några fler versioner av Internet Explorer för Macen.

Artikeln kan läsas i sin helhet här:

http://www.pcpro.co.uk/news/news_story.php?id=43191

Personligen tror jag att Apple länge vetat om Microsofts önskan att bara utveckla IE till Windows och har getts tid av Microsoft att utveckla en egen webbläsare. Detta tillkännagivande kommer lägligt nog inom samma tidsrymd som Safari är på väg att släppas i sin första officiella version.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2003-06-13 22:10

Undrar hur bra detta är. Samtidigt som jag tycker att Internet Explorer är segt skräp så kan man inte blunda för att det finns massor med sidor som inte Safari klarar av. Sedan kan man ju prata hur mycket som helst om standarder och "Om bara de som gör sidorna kunde..." Faktum är ju att Microsoft gör som de vill och att de flesta som gör hemsidor gör för Internet Explorer.

Är ganska grön på kodning av hemsidor. Ni som vet, hur pass mycket kan Safariteamet trolla? Hur pass många hemsidor kommer att bli "off limits" för Macanvändare när Internet Explorer inte kan laddas ned längre?

Att sedan Safari inte känns helt komplett när det gäller funktioner är en annan sak. Hoppas de senare versionerna innehåller fler features.

Känn ingen sorg för Explorer, Göteborg. Vi har Safari och Mozilla med avläggare.

Jag har dessutom för mej att Microsoft till slut gått med på att följa någon slags standard i stället för att hitta på sin egen, men det kanske är önsketänkande. Om M$ kan följa standard så kommer konflikterna att bli färre.

Dessutom kommer Explorer knappast att bli standard på Linux, och nog tror vi på Linux frammarsch?

 • Medlem
 • 2003-06-13 23:32

Internet Explorer är världens största och mest använda browser. DEN sätter standarden och inget annat.

Safari är en liten leksaksbrowser för hobbysurfaren.

Detta är ett ENORMT bakslag för Apple.

Är det verkligen det?
IE för mac har väl inte inneburit något vettigt utöver o vara just IE ? Kvaliten på produkten är ju under all kritik...Safari har nog större potential att utvecklas.

Nackdelen är ju att så många utvecklar webbsidor som baserar sig på IE o inte följer HTML standarden.. det är synd, verkligen.

 • Medlem
 • 2003-06-14 00:47

Tråkigt. IE är ju den enda uthärdliga webbläsaren för Mac, alla andra är för sega och/eller buggiga. Den enda anledningen till att Safari är så populär är väl att den är tillverkad av Apple. Det är lätt att göra tankeexperimentet att IE var Apples produkt och Safari Microsofts - hur många skulle använda Safari då?

 • Medlem
 • 2003-06-14 00:58
Citat:

Skrevs ursprungligen av eQ
Detta är ett ENORMT bakslag för Apple.

Japp. Tyvärr. Alla ogillar vi M$, men Explorer är Word. Alla har det.

 • Oregistrerad
 • 2003-06-14 00:59
Citat:

Skrevs ursprungligen av viol
Tråkigt. IE är ju den enda uthärdliga webbläsaren för Mac, alla andra är för sega och/eller buggiga.

Nämen hoppsan Det var ju en kul synpunkt
Du har inte råkat byta ikoner på Safari och IE

Citat:

Den enda anledningen till att Safari är så populär är väl att den är tillverkad av Apple. Det är lätt att göra tankeexperimentet att IE var Apples produkt och Safari Microsofts - hur många skulle använda Safari då?

Faktum är ju dock trots allt att IE för mac och IE för peze är gjorda ovanpå olika "renderingsmotorer" så de har ju egentligen inte så mycket gemensamt Låt IE för mac dö i frid... Det är ju hitintills bara en sörjande vid jordningen

Man kan väl köra med den senaste versionen av IE så länge då, den slutar junte att fungera bafatt MS har slutat utveckla den.
Vad det lider kommer säkert Safari att vara en fullgod ersättare ändå.

IE för Mac har inte mycket med IE för Windows att göra. Det är två helt olika webbläsare - om Mac IE läggs ner är det ingen förlust.

Faktum är att det är bra. En webbläsare färre att buggchecka sina webbsidor emot.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2003-06-14 01:22

Oavsett vad är det en stor förlust att utvecklingen läggs ned.
Om Microsoft hade tagit fram en produkt för Mac som till nära nog 100 % överensstämmer med IE för PC skulle plattformarna kunna tävla på lika villkor på den fronten.
Men det kanske MS inte vill...

Mac kommer inte ta särskilt mycket marknadsandelar av PC de närmsta åren. Det ska nog mycket till.
Så IE-dominansen från PC-sidan är något vi alla får leva med, speciellt vi som håller på med webb.

Det optimala hade ju dock varit om Safari renderade webbsidor exakt likadant som IE för PC. Då hade allas problem varit lösta.

 • Oregistrerad
 • 2003-06-14 02:14

man kan ju ifrågasätta hur mycket mervärde internet explorer gav microsoft. den var gratis och gav egentligen bara indirekta mervärden (såsom webstandarder, profilering mm) om några överhuvudtaget.

Jag kan tänka mig att Microsoft har väntat på en anledning att lägga ned läsaren för mac.

MF

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2003-06-14 02:20

Vad dödar MS härnäst? Office för Mac?

I och med att detta inte är ett rykte längre stänger jag denna tråd. Diskussionen får gärna fortsätta i nyhetstråden.

/M

1
Bevaka tråden