Recension/Rant: Invisible Shield för iPhone 3G

Tråden skapades och har fått 39 svar. Det senaste inlägget skrevs .
 • Medlem
 • International user
 • 2008-07-26 03:48

Fick min tidigare idag och måste bara få vädra min frustration över den här rent ut sagt värdelösa produkten. Visst, den skyddar säkert mot repor (orkar inte testa eftersom delar av min ligger i papperskorgen nu) men fan heller att den går att få på utan att det ser ut som man har gladpackat telefonen. Har lagt ner större delen av min fredag (klockan är nu snart tre på morgonen) och tömt hela den där burken med appliceringsvätska (vad nu än det är för nåt), men inte fan blir den det minsta lilla osynlig.

Först och främst, man måste spreja varje del med den här vätskan som gör att allt blir glatt och lätt att sätta på eftersom man placera skyddet precis där man vill ha det. Skitbra. Men... Okej... Nu har jag fått skärmen precis där jag vill ha den. Woo. Inga bubblor eller något alls. Utmärkt. Två timmar senare: fanskapet är fortfarande halare än en tvål i duschen, med det undantaget att en liten hörna har fastnat, så när jag nu snuddar vid mobilen så får jag fula bubblor (limklumpar) som inte går att få bort där skyddet har fastnat. Gör om, gör rätt. Tre timmar senare sitter den nåt så när fast men nu med "mikrobubblor" över hela skärmen. Det är inte luftbubblor utan det är själva plasten som har blivit bubblig och ojämn och den bryter ljuset från skärmen så att vissa pixlar blir synliga. Enligt alla recensioner så är det nåt man får leva med, men vill jag ha nåt som gör hela skärmen prickig och bubblig? Själva poängen med att ha ett skärmskydd är ju för att undvika repor så att skärmen inte ser förjävlig ut när man använder den.

Dags för bakstycket, det är ju av plast och därmed mycket känsligare för repor än vad skärmen är. Sprejar försiktigt och sätter på skyddsfilmen. Nu går det inte att få på den så att alla hål för hörlurar, kamera, knappar etc passar utan att sträcka ut skyddet! Hade inte haft något emot att försiktigt tänja ut den om det hade handlat om 5 minuter man måste hålla den där, men icke. Hade jag orkat tänja ut den hade det i så fall varit ännu ett tre-timmars pass så det skippar vi. Efter mycket strul så får jag nåt så när rätt på kanterna (har en liten bit plast som går över en del av hörlursuttaget, men det tänjs väl ut efter hand). Däremot ser ju bakstycket faktiskt riktigt bra ut under plasten, tack vare den svarta plasten på iPhonen så syns inte bubblorna i filmen lika tydligt.

Dåså, hörnorna. Enligt instruktionsvideon ska man trycka med handflatan och forma plasten runt bakstycket. Funkar faktiskt rätt bra, i ungefär två sekunder, sen lossnar skiten igen. Dessutom måste man ju hålla telefonen så att skärmen vilar i handflatan på andra handen, men inte har skärmen fastnat än (vid det här laget nästan 5h senare) så den börjar glida runt och orsakar bara fler och fler limklumpar och ojämnheter.

Enda sättet att få rätt på hörnorna är att låta mobilen ligga ytterligare ett par timmar, sen med stort tålamod trycka fast varje hörna med handflatan i minst 10-15 minuter. Med andra ord har ytterligare en timmes jobb bara där.

Någonstans här gav jag upp och har ännu inte riktigt bestämt för om jag ska överhuvudtaget ska skydda mobilen eller ej. Hörnorna har jag fortfarande inte fått rätt på och fronten ser rent ut sagt förjävlig ut, detta trots ett otal försök att fixa till den. Funderar lite på att klippa bort bitarna som skyddar hörnorna, det är ju trots allt mitt på bakstycket där äpplet sitter som är det som kommer bli mest repat när mobilen ligger på ett bord eller i fickan. Däremot har jag slut på sprejen, så jag vet inte riktigt hur jag ska få på skyddet igen.

Conclusion: Det går att få på med en mycket stor portion tid (räkna med 24h per del så att varje bit sätter sig ordentligt) och tålamod, men det lever knappast upp till sitt namn. Andra bilder och recensioner visar att det i princip omöjligt att få ytan helt slät så räkna med bubbliga reflektioner i skärmen. Bakstycket ser rätt okej ut förutom hörnorna, så min rekommendation är nog att bara använda bakstycket från invisible shield och sedan skaffa ett annat skydd för skärmen.

Vad som är bra med bakstycket (med dåligt för skärmen) är att filmen har en väldigt gummiaktig yta. Med andra ord får man ännu bättre grep om bakstycket på telefonen, men det känns konstigt att scrolla på skärmen.

Update: http://www.99.se/ipod-iphonetillbeh-r/247719-recension-invisible-shield-f-r-iphone-3g.html#post1611402

Senast redigerat 2008-09-08 15:27

Jaha. Det var ju inte så kul. Själv har jag beställt men ännu inte fått Power Support Crystal skyddsfilmsats för iPhone 3G från Apple Store.

 • Medlem
 • Växjö
 • 2008-07-26 12:36

Jag misstänkte att det skulle vara såhär, var exakt likadant på min PSP därför jag avaktat lite och använder min iPod strumpa till min ipod som senare skall bytas till min iPhone. Skall dessutom ha ett Sena skydd till den istället för strumpan då den är anpassad för iPod Nano tror jag.

Tack för recensionen iaf...

 • Medlem
 • Mölndal
 • 2008-07-26 13:51

Synd att det krånglade för dig. Jag har använt invisible shield ett flertal ggr och har aldrig haft några större problem. Det som är viktigt att tänka på vid applicering är att man stryker ut filmen så vätskan försvinner, det är då plastfilmen fäster. Har själv beställt en baksida till min nya iPhone för repbekämpning och grepphjälp ;).

Inte för att vara elak, men jag har använt InivisibleShield 2-3 ggr på gamla iPhone och nu senast på min iPhone 3G och det har alla ggr funkat bra. Det kan bli någon mikrodel som inte fäster just i en av kantflikarna som går runt hörnen, men annars så är det ett klockrent inköp som verkligen skyddar mobilen utan att förstöra känslan i mobilen.

Man får en otroligt tunt och hållbart skydd och mycket bättre grepp!

Rekommenderas starkt! 9/10.

 • Medlem
 • Malmö
 • 2008-07-27 12:28

No offence, men jag tror nog att du inte gjort helt rätt. Till att börja med vill jag bara säga att det är helt onödigt med skyddsfilm på skärmen. Varför? Jo för att skärmen (hela framsidan för den delen, förutom hemknappen) är av GLAS. Till skillnad från tex. PSP och iPodarna, vars skärmar är av extremt lättrepad plast, är iPhonens skärm nästintill orepbar. Finns ett stresstest någonstans på internet där dom skrapar med nycklar och dylikt utan någon repa.

Har använt en likadan typ av skyddsfilm på min PSP och det var faktiskt inga problem att sätta dit den. Vet inte hur den medföljande sprayen är, men jag tog en droppe diskmedel på skärmen och ungefär lika mycket vatten som jag spred ut på en helt renputsad skärm. Viktigt att det inte är några som helst dammkorn eller fingeravtryck på skärmen. Dammkorn leder till bubblor när det torkar. Man lägger på skyddet och tar tex. ett kreditkort och pressar ut ALL vätska och luftbublor ut mot kanterna. Då borde det sitta som en smäck. Man får självklart vara försiktig så det inte flyttar på sig efter att man lagt det till rätta.

 • Medlem
 • Halmstad
 • 2008-07-27 12:51

Satte dit min framsida igår, ser faktiskt inte så värst fult ut.. förutom alla ojämnheter i filmen då. Dock så gick den j*vla sprayflaskan sönder efter 3 pumpningar. Sen fick jag bara hälla av vätskan på filmen och då tog den slut direkt.

Någon som har någon aning om vad man kan använda istället? bara lite diskmedel och vatten som vid applicering andra filmer?

 • Medlem
 • Eskilstuna
 • 2008-07-28 23:50

Jag satte dit baksidan idag och jag har inte alls något negativt att säga om den. Visst, det tar sin lilla tid att får bort bubblorna men tar man det lugnt så är det absolut inga problem. Framsidan är säkert ännu enklare att sätta dit eftersom den är helt platt, men jag hoppar nog över den för som andra har skrivit så är ju glaset inte särskilt repkänsligt.

...

Har också köpt en Invisible Shield till min framtida Iphone 3G. Har tidigare använt en sådan till Ipod Touch, visst det kan vara lite knöligt vissa gånger men är man bara tålmodig så blir resultatet även bra!!

Hade inga som helst problem med att den gled runt som ett as, rättare sagt satt den som en smäck

Så ni som funderar över att skaffa en sådan till er Iphone, ni behöver inte vara oroliga. Skulle det ändå vara så att ni inte får på den efter många om och med kan ni alltid skicka tillbaka skiten då dem har livstids garanti.

Trådskaparen; är du helt hundra på att du inte sprayat och satt den på fel håll? Ha...ha, annars

Gute Nacht !

 • Medlem
 • International user
 • 2008-07-29 02:50

Jorå, jag är säker på att den åkte på på rätt håll. Lät faktiskt prylen sitta på i 48 timmar, nu ser det mycket bättre ut. Allt har satt sig ordentligt och "apelsinskalsytan" är inte lika tydlig längre. Med andra ord ett par steg i rätt riktning. Även om det var ett helvete att få på den så börjar jag bli mer och mer övertygad om det faktiskt ändå var värt det, det är riktigt skönt att kunna slänga runt telefonen utan att bry sig om repor.

För de som säger att inget skydd behövs för skärmen: innan jag köpte min Invisble Shield hade jag redan fått två hårfina repor i glaset Däremot har jag inga repor i plasten!

 • Medlem
 • Malmö
 • 2008-07-29 10:03
Ursprungligen av shandar:

För de som säger att inget skydd behövs för skärmen: innan jag köpte min Invisble Shield hade jag redan fått två hårfina repor i glaset Däremot har jag inga repor i plasten!

Säker på det? Har många gånger trott det men gick sen loss med lite spott och en microfiberduk så var det borta. Ingen aning vad det var men bort gick det efter några om och men. Men förstås, har en 2G så jag vet inte hur kvalitén på 3Gn är. Men antar att den är densamma. Har haft min telefon helt oskyddad i ett halvår nu och har endast fyra pyttesmå repor på äpplet på baksidan, annars är den i jättefint skick!

 • Medlem
 • International user
 • 2008-07-29 12:52
Ursprungligen av Fjonk:

Säker på det? Har många gånger trott det men gick sen loss med lite spott och en microfiberduk så var det borta. Ingen aning vad det var men bort gick det efter några om och men. Men förstås, har en 2G så jag vet inte hur kvalitén på 3Gn är. Men antar att den är densamma. Har haft min telefon helt oskyddad i ett halvår nu och har endast fyra pyttesmå repor på äpplet på baksidan, annars är den i jättefint skick!

Jorå, jag är helt säker på det, man kan känna reporna i glaset med nageln. Tror skärmen har blivit repad av den där metallpluppen som sitter vid "minifickan" på jeans.

Kul å höra att det börjar fixa sig för dig Shandar. Håller med dig helt och hållet när det kommer till att man inte behöver bry sig om repor.

Ha det gott allihopa!

Jag köper att man inte behöver använda något på framsidan för att skydda mot smårepor. Däremot så är ju framsidan helt plan så man märker knappt av den och man får en tunn något dämpande yta som garanterat kan skydda mot elaka fall. Tänk t.ex ett fall där telefonen landar mot en sten direkt mot glaset, kan sluta riktigt illa, men man får lite extra säkerhet.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2008-08-04 22:31

Lade precis på min shield på telefonens framsida och jag kan inte säga att jag är nöjd. Det ser bra ut på själva skärmen, men pappersbitarna satt så in i h-vete hårt - speciellt den runda som tar ut hålet för knappen - att den allra tunnaste delen precis under knappen blev lite utdragen. Hålet blev inte heller perfekt runt och kanterna de skurit ut var dåliga, så den får telefonen att se sliten ut. Måste säga att det no-nameskydd jag har på min iPod Video blev mycket bättre än Invisible Shield.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2008-08-04 22:52

Update: Jag satte nu på baksidan och den var lika illa gjord. Skyddspappret sitter så hårt att man skadar plastfilmen bara genom att förska få bort det. Passformen är dåligt och perforeringen är ett skämt. Min rekommendation är: akta er för Invisible Shield.

 • Medlem
 • International user
 • 2008-08-07 15:32

Vad trist att läsa att många är missnöjda. Jag har beställt invisible shield till min iPhone 3G och hoppas att jag kommer bli nöjd. Jag har faktiskt bara hört bra saker om produkten tidigare (till iPhone GSM/2G). Återkommer när jag fått hem och fast den på min iPhone 3G.

köpte till min 3G invisible sheild, funka SKIT, bortkastade 300 spen.

Skulle vara bra om nåt företag kunde göra det åt en.

Eftersom jag bytte bort min vita mot en svart så har jag köpt en ny heltäckande till den. Har en luftbubbla kvar på baksidan, jag struntade i den för att jag trodde den skulle ge med sig efter en dag eller två. Skulle nog arbetat ut den direkt, eller så sticker jag hål med en nål. Annars så blev det ett strålande resultat. Jag får alltid någon extremt liten flik vid hörnen. Efter en dag så har hörnen satt sig bra och då skär jag helt enkelt bort dom där mikroflikarna på ett snyggt sätt, så blir det perfekt!

Nu har man äntligen perfekt grepp igen och man kan både kasta omkring och kissa på den

Tänker skaffa mig en invisible shield. Men jag undrar om man kan ta bort skyddet efter nån/några månader, ifall ifall, man skulle vilja det? Är då fortfarande iPhonen som ny? Eller har färgen börjat mattats eller nått sjukt? Har den vita.

Den går att ta bort och ser som ny ut. Har haft invisible shield på min vita innan jag bytte till en svart och den ser helt oanvänd ut. Bara att pilla fram en kant och så drar man bort det, sitter rätt hårt men det går fint.

Haha, surt om det är som ICAs prislappar så att man måste pilla bort allt och använda tvål!

 • Medlem
 • Järfälla
 • 2008-08-17 16:56

Tjejen har detta på sin telefon. Det är ju ingenstans "invisible". Förstör hela det estetiska intrycket när man ser och känner att det är plast på skärmen...

YouTube - iPhone 3G Stress Tests

Iphone 3g scratch test!!

Satte dit detta endast på baksidan på telefonen.
Gick ganska bra och förhoppningsvis försvinner de bubblor som uppstod efter någon dag.

Känns aningen gummiaktig men i det stora hela är jag nöjd.

ColorWare - iPhone
detta är nog rätt snyggt annars, skyddar lite mot repor och liknande också säger de.
"All standard colors come with our high-gloss, scratch resistant finish. This finish is formulated to protect your phone against minor scuffs from normal usage."

 • Medlem
 • International user
 • 2008-09-08 15:26

Update 6 veckor senare:

Fantastiskt! Nu börjar skiten trilla av Den lilla remsan som ska skydda metallen nere vid dock-kontakten var den första som gav upp och nu har även kanterna på bakstycket börjat lossna. Flikarna runt hörnet är halvlösa och fyllda med ludd, ser inte vackert ut. Problemet är också att flikarna fastnar i tyget i fickan, så varje gång man drar ut mobilen så lossnar en liten bit till av skyddet.
Och att man inte kan repa plasten är ju en direkt lögn, jag har flera små hack i skärmskyddet nu. Efter 6 veckor.

Inte en chans att jag någonsin köper det här igen.

 • Medlem
 • Gävle
 • 2008-09-08 15:54

Köpte tyvärr också invisible shield. Tog inte lång tid att lista ut att det var värdelöst.

Har någon testa denna produkt som heter SPG Shield?

Ursprungligen av Jogin:

Köpte tyvärr också invisible shield. Tog inte lång tid att lista ut att det var värdelöst.

Vad var det som felade, produkten eller du?

heiko: den såg inte så tokig ut, men lite dyr!

Bevaka tråden