• Medlem
  • Älmhult
  • 2008-07-22 02:17

Tjena!

I byggnaden där jag har min studio så finns det en gemensam ADSL uppkoppling med en trådlös router som jag därmed har access till. När jag tar med min MacBook Pro till studion kommer jag också åt det nätet (även om det är extremt dålig mottagning pga avståndet). Så så långt är allt frid och fröjd.

Nu är det dock så att jag skulle behöva ansluta min MacPro till detta nätverket också. Den saknar dock trådlöst kort så jag gick och köpte en DLink DWL-G810 Ethernet Wireless Bridge. Med den ska jag kunna ansluta en ethernetbunden skrivare, spelkonsol eller dator till ett trådlöst nätverk. Den har också en extern antenningång så jag kan använda en bättre antenn och på det sättet få en ok mottagning.

När jag startar upp Dlinkburken och kopplar den med en ethernetkabel till MacPro datorn så hittar dom varandra direkt. Dlinken har default IP 192.168.0.30 och jag satt datorn till 192.168.0.35. Jag kan därmed konfigurera Dlinken som jag vill utan problem.

ADSL/Wirelessroutern är en Zyxel som har IP adress 192.168.1.1. Den hittar jag direkt med Dlinkburken och de är ihopkopplade i Infrastructure Wireless Client läge.

Problemet är att jag ej kommer ut på internet med MacPro datorn.

Hur ska jag konfigurera detta för att det ska fungera? Jag har ändrat följande:

Zyxel ADSL/Wireless router har fortfarande IP 192.168.1.1
Dlink Wireless Client har IP 192.168.1.80
MacPro har har IP 192.168.1.90 (manuell IP)

I Dlink kan jag specifiera följande för LAN: IP adress, Subnet Mask (den är 255.255.255.0 på alla burkar) och Gateway. Vad ska jag skriva under Gateway? Det är väl routern så jag har skrivit 192.168.1.1 men det finns ju ingen Router på lanet, det är ju enbart Dlink burken och en MacPro.

Samma sak i Macen, vad ska jag skriva som router? Jag har testat med både adressen till Dlink och till Zyxel. Inget fungerar. Testar jag att pinga Zyxel från Macen fungerar det inte men jag hittar den hela tiden i Macens browser när jag styr Dlinkburken.

Så, har någon något bra tips på hur jag ska konfigurera min Mac och Dlinkburk så att de fungerar ihop med Zyxel routern?

Tack på förhand,
D.