Funkar modifierad firmware av DVR-105 i extern låda?

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Oregistrerad
 • 2003-06-10 22:36

Jag har en OneTech extern DVD-brännare. Inuti den sitter en Pioneer DVR-105 med firmware 1.21 / MMC-3. Det har kommit en modifierad firmware som tillåter mig att bränna alla skivor i 2x-hastighet oavsett märke på skivan, samt att jag kan rippa dual-layer DVDs i 12x. Dessutom blir DVD-hårdvaran regionsfri.

http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=12632

Kan jag flasha min externa firewire-brännare med denna firmware och det kommer fungera med min TiBook? Eller är det olika firmwares beroende på om man använder den på mac eller PC, eller extern i en firewire-låda eller intern?

Du blir nog tvungen att montera den internt för att flasha firmware, har för mig jag läste det någonstans.

 • Oregistrerad
 • 2003-06-11 10:43

Ok, men det kommer funka sen? (förutsatt att jag gör rätt)

Att uppgradera Firmeware med Pioneers uppdateringar gör att den inte kommer att fungera under OS X.

Been there, done that.

 • Oregistrerad
 • 2003-06-11 11:22

Låter inte så kul..

Vad var det för modell du uppdaterade, och med vilken firmware?

Det kan ju inte vara så generellt, att om man flashar firmware så funkar den inte längre på mac, så det borde ju bero på vilken fimware den modifierade verisonen bygger på?

Det låter väldigt rörigt det här. Den firmware som sitter i nu gör väl att den fungerar både på OS X och Windows eller funkar min bara med mac (har inte testat)?

Finns det någon som kan reda ut hur det fungerar med firmwares. Konstaterat är ju iallafall ett vissa firmwares inte funkar med OS X.

 • Medlem
 • 2003-06-11 21:10

Mattias! Har du noe spesielt i åtanke der eller?

Apple har egen firmware i de Pioneer superdrive som sitter i macer som selges. Det er altså bare selve mekanikken som er den samme. Kjøper du en ekstern eller ettermonterer en Pionner DVR-10x brenner, så er det altså IKKE samme brenner som sitter i en mac fra begynnelsen av.

En del firmware fra Pioneer nekter å godta såkalte billigskiver å brenne på. Samtidig som de la inn en sperre slik at det ikke gikk å nedgradere firmwaren til en tidligere (fungerende) versjon.

Så om du nå har en brenner som fungerer som den skal, kan det være ganske så smart å la bli å oppgradere firmwaren i den.

Jo precis... det är Stigs Pioneer brännare jag har i bakhuvudet.
Pionners egen firmware ställer till det på macarna. Det var en Pioneer 104a som Stig inhandlade.

Jag fick veta att Apple har egen Firmware, tji om det gick att få tag på den... än mindre få in den i bärnnaren...

Rådet jag fick från en person på Pionner supporten var att jag skulle använda någon tredje parts flashnings verktyg för att nollaställa brännaren och lägga in den äldre formwaren som enheten fungerade med. Men denna person upplyste också att ingen garanti i världen gällde om det skulle gå fel.

Så den fick åka hem till Pioneer igen och Stig fick tillbaka sina pengar, såsmåningom.

 • Oregistrerad
 • 2003-06-12 10:46

Men jag har inte köpt min DVD-brännare (extern firewire från One-tech) från apple. Och i produktbeskrvivningen står det att den fungerar både för mac och PC.

 • Medlem
 • 2003-06-12 11:47

Så lenge den er ekstern kommer den IKKE å fungere med iDVD, derimot fungerer den med Toast og DVD Studio Pro. Så du å ha et av disse programmene for at den skal fungere.

Og, om du flasher den med piratfirmware, så har du definitivt ingen garanti om noe går galt, da er det bare å kjøpe en ny.

 • Oregistrerad
 • 2003-06-12 11:52
Citat:

Skrevs ursprungligen av Stig
Så lenge den er ekstern kommer den IKKE å fungere med iDVD, derimot fungerer den med Toast og DVD Studio Pro. Så du å ha et av disse programmene for at den skal fungere.

Jo precis. Funkar med allt utom iDVD. Det vet jag. Men jag hade inget val eftersom jag har en TiBook.

Citat:

Og, om du flasher den med piratfirmware, så har du definitivt ingen garanti om noe går galt, da er det bare å kjøpe en ny.

Det är därför jag försöker ta reda på om det kommer funka innnan jag flashar den.

Finns det nån som jobbar nånstans där de servar dvd-brännare som kan redogöra för hur det ligger till med firmwares?

1
Bevaka tråden