ATAT blir nojjiga?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

As The Apple Turns har knaprat paranoia-piller på sistone. De misstänker en total bojkott av stödet för Macintosh från Microsofts sida. Jag tycker kanske det är lite väl nojjigt, de har ju trots allt över 90% av marknaden och dessutom precis sluppit ur DoJ:s klor. Dumt att börja om då, eller hur?

Abort, Retry, Vamoose (6/5/03) och
Never Doubt Our Paranoia (6/6/03) kan man läsa mer.

Bästa citatet:

Citat:

(FWB encountered)...a cease and desist letter. From whom, you ask? Why, from a little software outfit hailing from the sunny climes of Redmond, WA. It starts with a "Micro," ends in a "soft," and is run by a howling body-waxed baboon on crack.

ROTFLMAO!!!

Om det stämmer? Då har dom sannerligen skitit i det blå skåpet!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2003-06-09 17:58

Nja, det är väl bara FWB:s val av produktnamn, PowerWindows, som irriterar det Onda imperiet. Lindows råkade ut för samma sak - men vann! Det enda FWB behöver göra är att "rebrääända" (som det heter numera) programmet med ett annat namn, exempelvis PowerWindawgz.

AppleTurns är än om hur konstiga, säger om att Macens värsta mardröm är på väg att falla in. I min syn verkar det som om Microsoft inte orkar se Apple leva längre.

Microsoft köper Connectix för att "få tillgång till deras emulering för att kunna köra flera operativsystem på samma dator" för att sedan bygga in det i Windows. Är det den riktiga anledningen? Låt mig konspirera lite: Vad som inte sägs mycket om är att Microsoft då tar över den enda Windows-emulatorn på Macen. Det är eftersom Connectix hade något avtal/patent (vet ej vad/hur det är men Connectix verkar ha ensamrätt) med FWB om att dom inte får bygga vidare på deras konkurrerande produkt SoftWindows. På så sätt så äger Microsoft den enda fungerande Windows emulatorn på Macen.

Microsoft har nu på senare tid vunnit dom flesta målen om deras monopol och dominerande ställning på marknaden.

Microsofts femåriga kontrakt med Apple om Office till Macen är slut (notera att Microsoft knappt gjort något till Macen sedan kontraktet gick ut!). Inga löften har sagts om någonting. Microsoft får göra vad dom vill med sin programvara på Macen, men dom "fortsätter för att det fortfarande finns pengar att tjäna på Macen". Det säger alla, och alla tror på det. Microsoft säger det själv också... Men tänk efter, är det verkligen så? Varför äger ett bolag programvaran för att emulera sitt operativsystem till sin konkurrent? Borde det inte vara billigare att helt enkelt få konsumenterna till konkurrenten att köpa den verkliga/fullskaliga programvaran istället och på så sätt få bort mellanmannen?

Microsoft har nu kontaktakt FWB om att dom måste sluta göra sin Windows emulator till Macen. Detta ser jag som ett väldigt, väldigt ont tecken. Tydligen så försöker Microsoft få ensamrätt med emulering av deras operativsystem på Mac-platformen.

Microsoft har dock stött på en tröskel... FWB klarar nog sig för att kontraktet mellan dom och Connectix troligtvis sa att det kontraktet bröts om Connectix blev uppköpta eller liknande, och det tänkte nog Microsoft inte på.

Microsoft har på senare tid förlorat stora strider mot Linux och andra operativsystem på affärsmarknaden och liknande. För att få tillbaka förlorad mark så verkar det som om Microsoft är sugna på att ta det dom kan ta. Det vill säga, suga upp den sista bloddroppen ur Apple medan dom har möjligheten.

Nej gott folk, det vi ser nu är början av slutet på Microsofts syn till Macen som platform. Detta är något som Steve Jobs vetat väl länge och har förberätt sig väl på under dessa fem år som Apple och Microsoft haft sitt kontrakt till detta grymma slut. Rykten om Apples Office-liknande program är nog inte av anledningen med ett Apple alternativ till Microsoft Office, utan med anledningen att Apple MÅSTE för att få ha möjligheten att kunna ha en bra Officeprodukt till Mac OS X. I värsta fall om det inte fungerar så kan Apple falla på sin strategi om den digitala hubben och satsa mer på digitala prylar. Eller kanske släppa Mac OS X till Wintel.

Slutet är nära?

Att/om M-soft bojkottar Macintosh - kan inte vara bra. Att office-paketet fungerar till mac är i många fall nödvändigt!

Om detta sker kan ju apple köpa adobe och lägga ner stödet för M-soft...

Citat:

a howling body-waxed baboon on crack

Den mest slående beskrivning av mannen som uppfann "internet-dancing" jag sett...

1
Bevaka tråden