Problem med firmware-update på Macbook

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har en kompis som har en macbook med tiger. han ringde precis, sitter ute på landet, visserligen med nät, men inte några OS X-skivor har han med. Han fick tydligen en frågan om troligtvis en firmware-update som han körde. Han körde den, men det hände tydligen inte så mycket. Datorn bara låste sig o stod så i en timme tills han besluta att stänga av strömmen (som man ju inte ska göra, men den hade ju liksom hängt sig). Nu när han försöker starta den händer ingenting, den går igång men bara med en svart skärm. Finns det nån möjlighet att lösa detta utan OS X-skivorna? Det enda jag kom på direkt var att testa äpple-alt-p-r, men det hjälpte iaf inte. Vore sjukt bra om nån hade en lösning, då jag vet han sitter i en stuga för att tentaplugga i en vecka, o är rätt dålig timing på att få detta problem (dålig timing att få för sig att uppdatera firmware också, menmen )

Lyser sovlampan något speciellt (blinkar snabbt/sakta konstant sken eller släckt)? Vad var det på skärmen när datorn låste sig (vanligt skrivbord eller apple logga med en statusbar)?

Ifall det är en EFI-Firmware uppdatering som har gått snett så behöver han bränna ut en skiva se här About the Firmware Restoration CD (Intel-based Macs) (Kräver en annan mac för att bränna ut skivan).

1
Bevaka tråden