Importera bilder från min kamera till min iMac?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Uppsala
  • 2008-06-03 19:23

hej!
har precis köpt en ny Imac.. valde den bästa som gick att få från applestore

har lite problem med att få in bilderna från min kamera till datorn

kameran är en sony med ett memorystick duo...

slår jag på kameran när den är ikopplad till datorn så står det USB mode på kameran men inget händer på datorn

använder usb sladd rakt in i datorn från kameran.. alltså ingen hubb

har även provat bildinsamling men de funkar inte heller

datorn verkar inte reagera på att kameran är ikopplad liksom...

vad ska man göra?

mvh
Patrik

Jag kan inte Sony och är relativt ny på iMacen så jag inte svara på hur det fungerar, men jag ville ge ett tips som kanske kan komma till nytta om du inte kommer på något annat: Köp en kortläsare med USB. Billigt och mycket smidigt att stoppa i kortet i och bara dra in filerna från disken, går dessutom mycket snabbt hos mig i alla fall. Finns läsare som klarar många olika sorters kort ifall du byter kamera någon gång.

Ursprungligen av GoliAth:

hej!
har precis köpt en ny Imac.. valde den bästa som gick att få från applestore

har lite problem med att få in bilderna från min kamera till datorn

kameran är en sony med ett memorystick duo...

slår jag på kameran när den är ikopplad till datorn så står det USB mode på kameran men inget händer på datorn

använder usb sladd rakt in i datorn från kameran.. alltså ingen hubb

har även provat bildinsamling men de funkar inte heller

datorn verkar inte reagera på att kameran är ikopplad liksom...

vad ska man göra?

mvh
Patrik

Har du kollat att öppna iPhoto ? Därefter kan du ändra i inställningarna, så programmet startar när du ansluter kameran.

  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2008-06-04 07:57

Bildinsamling (Image Capture) förväntar sig att din kamera står i det andra läget. I USB-läget är det väl tänkt att den ska bete sig som en vanlig USB-enhet, som jag tror att Windows-världen använder sig av.

Så här ser det ut på en Sony W130 enligt vad jag hittat på nätet

Settings
* Main Settings
o Main Settings 2
+ USB Connect (Auto, PictBridge, PTP/MTP, Mass Storage)

Testa att ställ USB Connect i läge i PTP/MTP läge eller i Auto kanske...

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2008-06-04 16:05
Ursprungligen av lilledanne:

Så här ser det ut på en Sony W130 enligt vad jag hittat på nätet

Settings
* Main Settings
o Main Settings 2
+ USB Connect (Auto, PictBridge, PTP/MTP, Mass Storage)

Testa att ställ USB Connect i läge i PTP/MTP läge eller i Auto kanske...

tack så hemskt mycke! detta gjorde susen:)

1
Bevaka tråden