WoW 3 laggar på MB med extern disk

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej jag har en macbook och när jag sitter och spelar warcraft 3 så laggar det efter en stund och det är samma sak när jag arbetar med final cut. Det konstiga är att spelet drivs på en extern hårddisk på 400 firewire och datorn har 2 gig ram. Min originalhårddisk som sitter i dator och har 26 gb ledigt så jag undrar om någon kan berätta för mig vad felet kan vara.:tveksam:

Senast redigerat 2008-05-17 22:58
  • Medlem
  • Skanör med Falsterbo
  • 2008-05-17 22:52

är ingen specialist men kräver inte Warcraft mycket i grafik?!?

Nej det tror jag inte. I allafall inte för warcraft 3 min data har 128 mb och det ska funka. Warcraft 3 har funkat fint innan också.

Mycket underligt faktiskt. Warcraft 3 är rätt gammalt nu och tycker din burk bör klara det. Det kan vara så att PCI-bussen överbelastas av någon oförklarligt onödig anledning, men det kan också vara så att din hårddisk är väldigt fragmenterad. Har för mig att OSX bara defragmenterar filer under 20MB, så ifall du arbetar med många stora filer och ofta slänger gamla stora filer samt lägger på nya små filer på hårddisken så blir det lätt fragmentering.

DU har väl en intelversion av Final Cut hoppas jag, inte en PPC-version.

Jo jag har PPC-version och har inte använt på ett par månader. Det konstiga är att när jag använder microsoft powerpoint stängdes det av och datorn låter kraftigt kanske är det fläkten som är sönder?

Ursprungligen av Lukas Levin:

Jo jag har PPC-version och har inte använt på ett par månader. Det konstiga är att när jag använder microsoft powerpoint stängdes det av och datorn låter kraftigt kanske är det fläkten som är sönder?

Vilken version av office är det då? Office 2004 eller senaste 2008? Office 2004 är inte optimerad för intel processorer och när jag körde den via rosetta på min macbook upplevde jag ibland att fläkten gick ganska rejält.

Oroa dig inte bara för att fläkten går, den ska ju kyla processorn och har du kört icke optimerade program är det ju klart att processorn får jobba en hel del extra vilket måste kylas.

Ja jag har microsoft 2008(piratat) och har final cut studio 1( installerat med skivor har box och allt)

Tack för hjälpen alla!

Jag antar att du har uppdaterat Final Cut Studio till Universal Binary också, eller?
Paketet släpptes 2005, enligt Wikipedia. 2006 släpptes uppdatering för UB.

1
Bevaka tråden