Slippa tömma cachen!!

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-05-06 14:44

Hola.
Jag har en fråga till er vassa webb kreaktörer.
Saken är att vi har ett litet problem, för när vi presenterar våra skisser, original mm för våra kunder så gör vi det ofta genom att lägga upp det på en webbsida som kunden sedan kan gå in och titta på grejerna, samt ladda ner hires PDF mm. Ett problem är att dom måste tömma sin cache i webbläsaren när dom ska se ev uppdateringar. Så jag tänkte kolla om det finns något man kan göra för att sidan inte ska lägga sig i cachen hos våra kunder, finns det något vi kan göra från vårt håll när vi gör sidan, gör allt i dreamweaver CS3.

/Fred

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-05-06 15:57

Du kan testa detta:

<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">

Denna meta tag säger åt webbläsare och proxys att inte cacha sidan, dock ignorerar många webbläsare och proxys just meta tags, så om det funkar eller inte märker du..

Enklare är nog att de helt enkelt ställer in IE korrekt istället, dess automatiska cache funktion är korkad och enda sättet att få den att funka OK är att ställa den till att alltid ladda ner sidan istället för att automatiska bestämma själv..

Finns några lösningar utan att dina kunder ska behöva modifera sina cacheinställningar.

1.) Modifera din webbserver så att den skickar med HTTP-headrar som säger att ex PDF, JPG, TIFF (och vad du nu har för filtyper) aldrig ska cachas eller bara cachas en liten stund.
Hur du gör detta beror på vilken webbserver du kör/använder.

2.) Istället för att länka direkt till dokumenten länkar du till en skripfil (ex php) som dels skickar ut att innehållet inte ska cacheas och sedan spottar ur sig själva filen.

1
Bevaka tråden