Partitionering vis OSX?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tjena, på windowsdatorn har jag alltid kört med partitionering, där en partition innehöll hela systemet inklusive alla installerade program. Den andra partitionen innehöll musik,filmer, dokument images osv... Detta gav en möjligheten att formatera om systempartitionen, och installera (om) ett OS och fortfarande behålla sina filer.

Kan man göra något liknande i OSX vid ominstallation? Kan man välja var Home - mappen ska ligga? tex på den nya partitionen?

(Har sökt lite men inte hittat denna specifika fråga)...

Går att göra, inte under installationen men det är ju inget problem att flytta din hemmapp efteråt. I Systeminställningarna/Användare, högerklicka på din användare och välj "Avancerade inställningar" sen skriver du in den rätta sökvägen till den nya hemmappen.

Precis som Johan S säger kan du ändra sökvägen till hemkatalogen, men skälet att göra så är inte lika starkt som i fallet Windows. I Windows betyder ominstallation i princip alltid att man måste formatera hårddisken. Mac OS X håller inte på med den dumheten utan installerar du om byter installeraren bara ut systemmappen mot en ny. En busenkel operation som inte är det minsta destruktiv mot dina egna filer. Det finns även funktionalitet på installationsskivan som arkiverar den gamla systemmappen om du skulle vilja hämta tillbaka något från den.

1
Bevaka tråden