PHP och Apache

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-04-21 22:03

Ok. Det här gick jag igenom för ett par år sedan och nu igen. Jag är säker på att det finns svar någonstans men jag hittar inte dem.
Jag skulle köra lite php på min websida. Jag började med Entropy men det ville inte installera - fick ett fel vid slutet och rådet att prova igen. Efter det övergick jag till MAMP. MAMP tyckte själv att allt var bra men den vägrade parse min php. Dessutom vägrar Personal Web Sharing att starta nu.
Allt detta är bekant men som sagt, lösningen har jag glömt.
php 4 är "commented out" i httpd.conf och portarna & document root har jag ändrat fram och tillbaka i olika konfigurationer utan framgång.

Hjälp!

Jadu, det är inte enkelt när man inte kan se det framför sig!

- Fungerar webbservern i övrigt? Får du upp .html sidor och bilder osv?

Om du skriver "sudo apachectl start" i terminalen, vad säger den då?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-04-22 11:36

Jag har ersatt httpd.conf filen med bak filen och nu starta Personal Web Sharing men det fungera inte. Jag har en sida under /Library/WebServer/Documents som peka mot min Sites mapp och den fungera men inte det som ligger under Sites.
Apache är igång enligt Apachectl. Innan jag fixade httpd.conf filen sa det att det inte hittade /+entropy-php.c filen. Det kan jag förstå eftersom jag plockade bort php5 mappen från etc.
Om jag få gnälla lite här, är det inte på tiden att Apple lösa det här? Problemen har funnits i flera år och php är inte särskilt ovanligt. En enkel knapp eller varför inte på redan från början? Skulle det kosta något (säkerhet eller processor)?

1
Bevaka tråden