Openvpn och delat internet

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2008-04-18 20:23

Jag skulle vilja köra en vpn server på min mac os x dator så att jag kan surfa via den utifrån. Har installera openvpn via tunnelblick och har uppsatt server/client så att all trafik går via servern. Men problemet jag har nu är min mac är inte första datorn på nätverket utan jag har en airport extreme före. Jag har förut kört en linuxserver men den datorn har tyvärr crashat.

Vad jag antar måste till för att det ska funka är en nat på min imac. Så att trafik förstår att den ska ut/in från tun0 interfacet som openvpn ligger på. Är det någon som har koll på hur man kan få till detta? Antingen via något program eller att mecka med ipfw. Hade varit super om jag kunde få till detta.

Självklart om någon vet någon annan vpnklient som klarar detta nativ så hade det varit bra med.

Jag har just installerat Zerina OpenVPN server på en IPCop brandvägg. Sedan installerade jag Tunnelblick på på klient maskinerna. En klient masking på internet kan nu komma in (via rött nätverkskort) till det skyddade nätverket (grönt nätverkskort). Fick detta att funger ordentligt idag faktiskt. Nu behövs en dator att köra IPCop för att detta skall fungera, vilket kanske du inte vill ha, men det är perfekt för mig.

Tunnelblick är lite kantigt, så var noga med att stänga av det innan du låter en dator sova, för annars så fryser Tunnelblick appen.

Några bra länkar:

http://www.vpnforum.de/zerina/?q=download
http://www.vpnforum.de/zerina/?q=documentation/howto-roadwarrior
http://www.ipcop.org/index.php?module=pnWikka&tag=OpenVPNHowto

1
Bevaka tråden