NES-emulator till Palm OS 5

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2003-05-31 22:56

En NES-emulator (Nintendo Entertainment System - den gamla hederliga 8-bitars konsollen) har släppts av Kalem Soft till Palm OS 5.

En demoversion finns tillgänglig, men fungerar endast med rom-filer på max 24 kbyte, och har en tidsbegränsning på 5 minuter. Pris för skarp version: $18

Jag har testat emulatorn med ett spel, vilket fungerar ypperligt. Alla gamla spel fungerar ej bra. På sidan finns en lista med de spel som enligt betatestare fungerar, några av dessa fungerar dock segt enligt vissa. Andra anser att den fungerar mycket bra och snabbt. Det beror nog en hel del på vilka spel man kör.

Intressant projekt, som troligen kommer vinna mark. Jag skulle gärna se att begränsningen på rom-storleken i demoversionen togs bort, så man kunde kolla om ens gamla favoritspel fungerar tillfredsställande, innan man betalar för emulatorn.

Skall tilläggas att spelen måste konverteras från .nes-format till .pdb-format. Det medföljer ett program för detta till Windows. Någon macversion medföljer ej, men detta är förhoppningsvis inget stort problem att lösa.

Mer info hittar du här.

Finns det någon SNES-emulator för PalmOS ? Snes9x är ju Open Source. Vore guld att spela Super Mario World på palmen!

Ciryon

1
Bevaka tråden