Två problem med tjejens sida

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg, Sweden
  • 2008-04-01 20:03

Tjena!

Jag är ny är so please go easy on me, om jag är ute och cyklar

Jag har ett problem med tjejens hyfsat välbesökta blogg som jag håller på att försöka fixa till. http://husmusen.blogg.se Har ändrat designen och fått till det ungefär som jag hade tänkt vilket givetvis är ett steg i rätt riktning.

Mitt första bekymmer är dock att annonserna till höger om själva innehållsutrymmet försvinner när jag trycker refresh i browsen OM jag kör Internet Explorer. Jag blir tokig. Vad har jag gjort för fel? Jag har inte validerat siten ännu eftersom jag helt enkelt inte vågat mig in och rodda alltför mycket i koden nu när det "ser" ok ut.

Bekymmer nr. 2 är att jag inte lyckas få till mätning av annonsklicken via Google Analytics. Jag får fram all annan statistik men att kunna mäta hur ofta någon klickat på en annons verkar vara ett fall för Perry Mason. Är det någon av er webgurus som har koll på hur man löser det?

Tacksam för råd, tips och all hjälp jag kan få. Ser ni någon annan förbättringsmöjlighet, så får ni givetvis hojta till.

/Jonas

Trevlig och snygg webbsida tycker jag (amatör när det gäller webbdesign men proffs när det gäller att kolla på olika sidor:) ). Saknar egentligen bara en tydlig rubrik vad det är för sida som man tittar på. Texten; "Senaste nytt inom inredning och design - på nätet" som är i vitt syns inte så mycket.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-04-03 23:36

Fin sida!

Jag kan tyvärr inte återskapa felet med att annonserna försvinner i IE (varken i IE6 eller IE7) så jag kan inte lista ut vad det beror på.
När oväntade saker händer i IE så beror det dock ofta på den sk "hasLayout"-buggen, så kanske är det den som spökar..
Du kan läsa mer om den här: http://www.satzansatz.de/cssd/onhavinglayout.html

För att kunna få ut statistik över hur många som klickat på annonserna så måste du lägga in ett javascript på varje länk (via onclick).
Det kan tex se ut så här:
<a href="http://www.cosas.se" target="_blank" onclick="javascript: pageTracker._trackPageview('/annons/cosas.se');">

Läs mer här:
http://www.google.com/support/googleanalytics/bin/answer.py?answer=55527&topic=11006

  • Medlem
  • Göteborg, Sweden
  • 2008-04-04 22:28

Tack för era svar. Jag har arbetat hårt och länge med både validering av CSS och kod. Efter mycket trixande hittade jag felet som gjorde att annonsytan inte visades i IE 5 el. 6. Det var inte "svårare" än en felplacerad div-tagg.

Ska testa spårningskoden som du beskriver petern. Låter som rätt väg för att lösa statistiken på annonsklicken.

Mvh,

Jonas

1
Bevaka tråden