Problem med AirPort-nätverk efter uppgraderingen

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Mina problem tangerar men passar ändå inte riktigt med de andra två ämnena ("Hittar inte min AirPort-basstation efter uppdatering" eller "Problem med DNS-servern") - så jag startar ett nytt ämne.

Efter firmwire-uppdateringen för några dagar sen fick jag problem, jag såg signaler för AirPorten men kunde inte komma ut på nätet. AirPort-verktyg hade öppnats och meddelarfönstret sa att det inte fanns några dns-servrar (Problem 1). Efter ett tag verkade det finnas dns-servrar men Problem 2"Den trådlösa Apple-enheten har en egen IP-adress på Ethernet-WAN-porten. Den är ansluten till en enhet eller ett nätverk som delar y IP-adresser via NAT. Du bör ändra den trådlösa Apple-enheten från att använda DHCP och NAT till bryggläge."
(Kommentar: jag kör huvuddatorn med kabel då det har varit stabilare/snabbare än trådlöst men har en till iMac som använder trådlöst)
Jag gjorde så, anslöt till bryggläget, men nu funkade inte nätverksinställningarna.
Skapade en ny konfiguration men, sålänge nätverket med bägge iMacarna var inkopplat, misslyckades jag att ansluta, kom inte ut på nätet.

Igår kopplade jag ur den ena iMacen (iMac2) och har lyckats komma ut med huvudiMacen (iMac1) på nätet.
Vid Nätverksdiagnos lyste igår ofta de första tre eller fyra lamporna grönt (varierat), dvs Airport, AirPort-inställningar, Nätverksinställningar och Internetleverantör (varierad grön). Lampan på själva Air-Porten lyste också grönt.

Vill ju dock ha igång nätverket härhemma. Så jag har idag placerat bägge bredvid mig och har nu meckat i två timmar, ställer in från grunden i Nätverk, har också använt Air-Port-verktyg m m. Startar om apparaterna hela tiden. Är urless på det här.
Får bara en dator att funka. (och när väl den fungerar, så ... när jag ska få iMac2 att funka, och ska starta om enheterna, så lägger den första iMac1 av, och så håller det på.

Efter att jag ställde in med AirPort-verktyg så får jag inte längre någon Air-Portsignal. Lampan på Air-Porten blinkar gult.
Men jag kan komma ut med ethernetkabeln med iMac1.

Har några frågor (förutom att jag gärna tar emot tips om hur jag lämpligen får ordning på nätverket trådlöst).
Vilken Trådlös säkerhet bör man välja ? Det finns ju en nio stycken att välja på.

Och huvudproblemet: hur löser jag så att jag får det trådlösa nätverket + ethernet att funka ?

Varför uppstod allt detta efter uppgraderingen ?
Jag tror för övrigt att det bara är den ena datorn där programvaran är uppdaterad.

Har ringt Apple och fick lite hjälp igår, men inte mycket. Får väl ringa igen,
men har bara support på en iMac och det är fem månader sen jag köpte AirPorten (Extreme).

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2008-03-29 13:30

Dessvärre - Welcome to the land of many troubles,

Som jag påtalat i flera olika trådar den senaste tiden har nu ambitionen med att allt ska kunna kommunicera med allt givit till resultat att inget fungerar med inget. Jo det var mycket hårddraget. Men så verkar det vara för flera av oss. För oss glada(?) amatörer som sitter med olika APE'n, Extreme, olika AirPortkort i resp dator och få dessa att kommunicera sinsemellan vill också kunna även använda extern HD, skrivare, TimeCapsule och snart iPhone.

Kunde jag begripligt beskriva detta på engelska skulle Apple få ett ampert brev.

Vidare integreras tidigare separata program från Apple, Mail resp iCal, till att mer integreras med varandra. iCal kommer aldrig upp på annat sätt än att det endast visar dagens datum i Dock.

Jag efterlyser en klar instruktion där det klargörs om jag ska slänga allt gammalt och nyinstallera eller inte. Just nu det mest lapp-på-lapp-men-ingen-sömn.
Eller ska vi förlita oss på att 10.5.3 fixar allt?

Kan idag inte hävda att Mac = plug and play

Ja, krångligt verkar det kunna bli.

Jag löste det genom att helt återställa AirPorten (höll återställ-knappen intryckt mer än 3 sek tills gula lampan blinkade snabbt).

Valde sen att skapa helt nytt nätverk.

Fick gå upp i menyn (vid Airport-signalen) för att välja rätt Nytt Nätverk, och sen funkade det.
På iMac2 var det bara att gå upp i menyn och välja samma Nya nätverk.

Har tagit mig totalt ca sju-åtta timmars meckande (under 2,5 dygn).

Jag börjar också bli trött på Apples uppdateringar som gör att saker funkar sämre!

Jag har andra problem!

Efter firmwareuppdateringen funkar inte afp (fildelning) och vnc (skärmdelning) över internet. Ja inte webdelning heller.
Extra jobbigt eftersom jag kör webservern.
Funkar endast lokalt, dvs LAN.

Det är alltså NAT, portkopplingen som inte funkar längre.

Jag blir tokig...:mad:

Det funkar om man matar in portkopplingarna manuellt.
Den är alltså inte Plug n Play längre.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2009-10-19 22:11

Jag kan se att era inlägg är mer än ett år gamla, men att inget har förändrats. Sitter med Programuppdatering för Airport-verktyg 2009-002 och en Leopard 10.5.8 och har precis börjat tappa bort mitt internet till höger och vänster genom min AirPort Extreme, som efter uppdateringarna verkar ha ballat ur helt. Suck!!!

Hoppas på ett mirakel!!!

När jag surfar med Airport Basestation går det superlångsamt!!!
Det går snabbare med Tele2 USB-modem!
Oacceptabelt!!
Vad är det frågan om?!

Airport är ett trådlöst nätverk, så det kan Du knappast surfa med, utan Du måste ha någon form av uppkoppling efter Airporten. Visst kan Airporten möjligen bromsa den uppkoppling som den förses med, men mycket troligare att felet sitter i själva uppkopplingen. Så det är den Du ska jämföra med Tele2s USB-modem.... Airporten är mer att jämföra med sladden från Ditt USB-modem (eller istället för sladden).
Hoppas Du löser problemet.

1
Bevaka tråden