• Medlem
  • Umeå
  • 2008-03-26 22:34

Jag är nybörjare på Mac och behöver rådgivning ang anslutning av nätverksenheter. Har grävt och googlat kring detta ett tag nu, men det känns som att jag bara komplicerar saken :">

Vi är två användare på samma Macbook, körandes 10.5.2. Dokument och data finns på en Mac Mini (10.4.11) som mountas på Macbooken. Scriptat in mountningen (afp) som ett startobjekt för resp användare. Problemet är att vi får olika sharenamn, typ Share och Share-1 – beroende på vem som är först in... Olika vid olika tillfällen. Hopplöst om man vill jobba med sökvägar, symlinks o dyl. Mounten görs med samma konto och pass.

Nåväl. Gav mig på editering av fstab istället för att få en stabilare lösning som kör på uppstart. Mountar så fint så under /Network/Servers, men... det konto som först använder sharet verkar låsa upp det så att nästa användare inte har behörighet. Suck. Dubblerade mountarna så att resp user fick sin unika mountpoint. Samma läge.

Det här verkar helt galet. Förmodligen för att jag tänker helt fel här... Jag får skylla på okunskap. O:-)

Någon därute som har några idéer eller råd?
Önskeläget är en stabil afp-mount som kan användas för att exvis lagra gemensamt iPhoto library mm mm, utan att behöva peka ut biblioteket varje gång. Och som funkar för båda användarna.

Tack på förhand.