Program för att katalogisera mp3-filer

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har ett gäng med skivor om är fyllda med massa mp3-musik, och jag söker efter ett program där man kan katalogisera all musik. Idag har jag enbart en textfil per skiva där alla filer listas rakt upp och ner, en sådan textfil skapar jag med ett terminalfönster såhär:
ls -lR /Volumes/mp3-skivan > mp3-skivans-innehåll.txt
Sen kan man använda spotlight för att söka i dessa filer. Ingen smidig lösning precis. Spotlight söker ju bara i textfilerna, och där finns ju bara filnamnen, ingen information från id3-taggarna. Hittade mp3 collector (http://www.collectorz.com/mp3/), ett program som tyvärr bara finns för windows. Jag söker efter något liknande till mac os x. Är det någon som kan rekommendera något program?

Verkar som om iTunes skulle funka bra. Då sorteras all musik i mappar efter hur id3-taggarna ser ut. Notera att filnamnen också ändras om du låter iTunes sortera.

Slutligen söker spotlight på metadatan i ditt itunes-bibliotek.

Fast all musik skulle inte få plats, det är i runda slängar 60 gig mp3-filer. Jag vill bara ha en fin katalog med information om alla filer och vilken skiva de finns lagrade på.

  • Medlem
  • International user
  • 2008-03-20 14:40
Ursprungligen av bohlin:

Fast all musik skulle inte få plats, det är i runda slängar 60 gig mp3-filer. Jag vill bara ha en fin katalog med information om alla filer och vilken skiva de finns lagrade på.

Utrymmet är inget problem för iTunes, jag har långt mer än så i mitt itunes library. Men det kanske inte är det du är ute efter eftersom du vill ha det på skivor och inte på en disk.

Sökte på catalog på version tracker och hittade detta.....kan det vara något?

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/12568

DiskLibrary ($39) kanske kan funka för dig.

iCDc verkar vara ett program för att organisera ljudskivor verkar det som, inte riktigt vad jag är ute efter. Testade disklibrary, men det gick inte att söka så bra på id3-taggar. Sökte efter pop men hittade inte en enda fil typ. Hittade sen ett annat program, CDFinder (http://www.cdfinder.de/), Det funkade lite bättre, men det känns inte helt perfekt.

Senast redigerat 2008-03-21 18:53
  • Medlem
  • Gällivare
  • 2011-04-27 18:22

CDFinder ÄR ett program jag har letat efter. Toppen! JAg var dessutom snabb och registrera detta program. Nu kan jag hålla reda på alla filer jag har på min externa hårddisk, samt katalogisera mina DV/CD skivor, samt backup.

1
Bevaka tråden